Željana Arnerića gledali smo u 13. sezoni 'Ljubav je na selu' gdje se borio za naklonost 22 godine starije farmerice Raseme Vladetić. 46-godišnji Bračanin je odustao od traženja ljubavi pred kamerama, ali se odlično snašao u ulozi kritičara popularnog showa. Jedno je jasno - Željan na društvenim mrežama nikog ne štedi.

Potaknuti Arnerićevim komentarima ispod naših članaka, odlučili smo mu se javiti kako bismo saznali gdje je danas, što misli o povratnicama u showu koje su mu 'trn u oku', a progovorio je i o zatvorskoj kazni koju je dobio zbog paljenja guma u rodnom mjestu.

Željan Arnerić
RTL 

Nismo te dugo vidjeli u medijima. Koji je razlog tome i gdje si sad, čime se baviš?

Kombiniram relaciju Split-Brač-Split. Pao sam prije dva mjeseca i razbio zube pa čekam da to sredim. Inače, kada me uhvati inspiracija pišem. Težim miru. Volio bih živjeti na svjetioniku ili negdje daleko od ljudi. I da zaljubljen sam do ušiju. Lebdim.

Je li ti žao što si se prijavio u 'Ljubav je na selu' s ciljem da pronađeš bolju polovicu?

Žao mi je samo radi toga jer postaneš javna osoba i više nemaš privatnosti. No radi Raseme koja mi je super prijateljica i još nekolicine ljudi iz 13. sezone mi je drago. Pristati na snimanje bez honorara i čitati ružne komentare nije bilo lako, ali zbog nekoliko prijateljstava se isplatilo. Sve u svemu, nije mi žao.

Kako se prema tebi na farmi ponašala Rasema? Je li htjela nešto više od tebe?

Rasema se na farmi prema meni ponašala kao prema svom djetetu. Davala mi je savjete, pošto je ona već prije bila pred kamerama. Bila je kao moje gorivo u Donjem Lapcu. Zbog nje mi je bilo dobro. Prijatelji smo zauvijek.

Rasema Vladetić i Željan Arnerić.jpg
RTL 

Često na društvenim mrežama kritiziraš kandidatkinje iz 'Ljubav je na selu'. Zašto to radiš? Je li ti se netko od njih zamjerio?

Zamjerila mi se najviše Ines Petrić. Glumi veliku humanitarku, a pomoći će npr. Bahri samo ako će mediji o tome pisati. Ako neće, onda ne želi pomoći ni da može. Žulja nas najviše ono što nam nedostaje, a mislim da njoj nedostaje ljubavi. I njenoj prijateljici Ireni, također. Željne su pažnje. Tužno je to i smatram da je to njihovo veliko breme - 'ja ja i opet ja'.

Što misliš o kandidatkinjama koje su više puta sudjelovale u showu, tzv. povratnicama?

Mislim da su iskompleksirane. Ines, Irena i Samanta. Samanta je onda govorila da je došla samo da bude na televiziji. Ne volim ružno govoriti o nikome, ali Samanta je u banani više nego naša država. Iz produkcije su je nekoliko puta tijekom snimanja poslali da se ide otuširati jer se jako 'čuje'. Nas ostale kandidate je bilo sram zbgo nje. Njih produkcija zove i plati im nešto samo da dođu jer ne mogu naći ljude za show. Veliki su to kompleksi kod ponavljačica. Neoperabilni.

Nakon showa ljubio si Ivanu i Samantu? Kako to da te veze nisu potrajale?

S Ivanom iz Sarajeva sam prijatelj još uvijek. Daljina je presudila našoj vezi, a ona danas ima malu kćerku Šejlu koja je preslatka. Često se čujemo... A Samanta nije vrijedna spomena. Zadnji put, prije nego sam je blokirao svugdje, dogovorili smo prijateljsku kavu i onda mi je javila da je Damir iz 14. sezone ljubomoran te joj je zabranio da ode sa mnom na kavu. Od tada, Samanta više za mene ne postoji.

Željan Arnerić i Samanta.jpg
Facebook 

Pravomoćno si optužen na 7 mjeseci zatvora zbog bušenja automobilskih guma u Postirama. Kaješ li se zbog toga?

To je bilo prije 10 godina. Nikad cijelu priču nisam rekao, ali neću se opravdavati. Pogriješio sam. Ti demoni me prate cijelo desetljeće, ali to su moje bitke. Svi imamo svoje najgore i najbolje strane. Često se trudim dati najbolje od sebe. Eto, krv sam dao 60 puta. Spasio sam živote, iako se znam šaliti da jadni oni koji dobiju moju krv. Nažalost, kad posrneš, obilježen si time. Brišu se sva dobra djela. Takvi smo mi ljudi.

Jesi li pronašao ljubav s druge strane kamere?

Zaljubljen sam, ali ne smijem odati bolju polovicu. Ona to ne želi. Uz nju, da ne zvučim patetično, dobijem krila te postajem bolja i slojevitija osoba. Pruža mi autentičnu slobodu. Ja vjerujem u ljubav kao stanje pa bila ona na selu ili u gradu, svejedno.

Željan Arnerić
Facebook