U prvoj polufinalnoj večeri koja je sinoć održana na HRT-u natjecalo se 12 izvođača, od čega je u finale Dore 2024. otišlo njih osam s najviše glasova publike.

Prva polufinalna večer Dore 2024.
HRT 

Tako su u finale prošli Pavel, Vinko Ćemeraš, Eugen, Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin, Stefany Žužić, Saša Lozar, Let 3 i Lana Madarić.

Međutim, iako se na ovom popisu s pjesmom 'Ne plačem zbog nje' našao Saša Lozar, mnogi smatraju kako mu tamo ipak nije mjesto. Tako je na društvenim mrežama munjevito postala viralna snimka njegove izvedbe na kojoj i nije zvučao baš najbolje.

'Daj, što je ovo?', 'Ovo je doslovno kao da gledam one namještene failove od audicija na 'Hrvatska traži zvijezdu' 2013.', 'Je l' ovo realno?', 'Kad mi komarac proleti pokraj uha', glasili su samo neki od komentara na Sašin račun.

Ni sam Saša nije ostao imun na ove komentare pa se oglasio na svom Instagram profilu.

Saša Lozar
Instagram/Screenshot 

'Slušajte, bolje biti viralan nego sterilan. J*biga. Shit happnes. (S*anja se događaju). Vidimo se u finalu. Još je k tome veljača, mačke će me razumjeti', rekao je Lozar kroz smijeh.

Podsjetimo, nakon sinoćnje polufinalne večeri vrata finala zatvorena su za Noelle, Mishu, Ernu i Barbaru Munjas. Večeras slijedi druga polufinalna večer, a veliko finale održat će se u nedjelju, 25. veljače.