Renata Dojčinović jedna je od kandidatkinja ovogodišnje, četvrte sezone 'Braka na prvu', a premda je završila studij novinarstva i bavi se televizijskom prodajom, više je usredotočena na svoju drugu najveću strast - pjevanje.

'To je moja prva ljubav. Kao djevojčica sam uvijek pjevala po kući pretvarajući se da mi je četka za kosu mikrofon i odijevala se poput Alke Vuice, barem sam mislila da tako izgledam - puno mamina nakita, marame koje mi je vezala na glavu, šeširi, torbe i štikle', rekla je Renata uoči početka sociološkog eksperimenta, pa dodala:

Renata Dojčinović
RTL 

'Za mene je glazba ljubav, volim strani rock jer sam na njemu odrasla, no s druge strane, volim i narodnu glazbu kojom se bavim. Ne radim razlike i sve mi ovisi o raspoloženju u kakvom sam određeni dan. Ponekad ću poslušati Metallicu, a neko drugo jutro možda samo Lepu Brenu! No svaki vikend sam u velikoj buci tako da mi ipak najviše od svega odgovaraju mir i tišina ili neka laganija glazba'.

Upravo s Breninom pjesmom 'Pazi kome zavidiš' Renata se 2022. godine predstavila u popularnom pjevačkom showu 'Zvezde Granda', nakon čega je otpjevala i pjesmu 'Dani su bez broja' koju je u originalu izveo 'Magazin', a tekst i glazbu potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić.

Renati je u pratnji bio tadašnji dečko, no nažalost nije impresionirala stručni žiri. Dobila je samo jedan glas 'Da' i nije se plasirala u drugi krug natjecanja. Unatoč tome, Renata od glazbe ne odustaje. Ima svoj bend s kojim gotovo svakodnevno nastupa, ali ljubav s dečkom iz pratnje ipak nije potrajala.

Renata Dojčinović
Printscreen/Zvezde Granda 

'Imam svoj bend - Superiore band. Troje nas je; klavijaturist, pjevač i ja. Odlično funkcioniramo, malen smo i pozitivan tim koji nastupa svaki vikend, a ponekad i neki dan preko tjedna. Sviramo na svadbama, djevojačkim i momačkim proslavama, rođendanima, krstitkama... Obožavam svoj posao, volim interakciju s ljudima, pozitivnu energiju i dobru atmosferu', zaključila je Zagrepčanka.