Hrvatsko natjecanje za pjesmu Eurovizije, poznatije kao Dora, održava se još od 1993. godine. Bio je to najišekivaniji događaj u Hrvata koji se iz godine u godinu pomno pratio pred malim ekranima.

Međutim, s godinama se dosta toga i promijenilo, a uslijedili su i skandali koji se i danas pamte. Jedan takav dogodio se i 1996. godine u Opatiji kad je Maja Blagdan zapalila pozornicu pjesmom 'Sveta ljubav' s kojom je i odnijela pobjedu. Ali doslovno zapalila. Naime, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner prilikom proglašenja pobjednika prskalice su izazvale požar na pozornici.

Na snimci ispod jasno se vidi gusti dim na lijevoj strani ekrana. Najprije su se čuli urlici, zatim trčanje, a onda je netko i uzviknuo 'Požar!'. Potom se glasno začuo i aparat za gašenje dok se svi pretvaraju kao da se ništa ne događa.

Srećom, nije bilo većih posljedica niti ozlijeđenih. Maja Blagdan je te godine u polufinalu Eurovizije bila tek 19., dok je u finalu je osvojila četvrto mjesto, što je jedan od dva najbolja rezultata u povijesti Hrvatske na Euroviziji.