Statua Dore mnogim je domaćim glazbenicima nedostižan san, a jedan od njih je zasigurno i Petar Grašo koji je na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije sudjelovao čak pet puta.

Petar Grašo
Youtube/Screenshot 

Prvi put je sreću okušao 1996. godine s pjesmom 'Otkada nije mi tu' te je završio na sedmom mjestu. Godinu dana nakon, za dlaku mu je izmakla pobjeda s pjesmom 'Idi', a isti scenariji dogodio se i 1999. s 'Ljubav jedne žene'.

U narednom mileniju natjecao se dvaput. 'Ni mrvu sriće' otpjevao je 2001., a publika i žiri su ga nagradili 3. mjestom. Najlošije plasiran je bio 2006. s pjesmom 'Prokleto sam'.

Iako kao pjevač nikad nije predstavljao Hrvatsku na prestižnom europskom glazbenom natjecanju, Grašo je ipak otišao na Eurosong. Naime, želju mu je ispunila bivša partnerica Danijela Martinović koja je 1998. godine na Dori pobijedila s pjesmom 'Neka mi ne svane', a autor teksta i glazbe je bio upravo Grašo.

Inače, kad se Danijela vratila na pozornicu preuzeti nagradu, tad 22-godišnji Grašo ju je pratio, ali posebno je zanimljivo da je pjevačica za ruku vodila malenu Hanu Huljić koja je tad imala samo osam godina.

Danijela Martinović, Hana Huljić i Petar Grašo
Youtube/Screenshot 

Danijela je tada u Birminghamu osvojila visoko peto mjesto, što je jedan od najboljih hrvatskih plasmana na tom natjecanju. Petar je za Danijelu, uglavnom, pisao pjesme na tematiku nesretne ljubavi i bola, a većina su postali hitovi.

Ovaj san je Danijela Martinović ispunila Petru Graši
Youtube Eurovision 1998. Croatia - Danijela Martinović

Podsjetimo, kad su, nakon više od dva desetljeća veze prekinuli Petar Grašo i Danijela Martinović, to je mnoge njihove fanove šokiralo, a još se više buke diglo kad se saznalo da je Petar, nedugo nakon njihovog prekida, započeo vezu s Hanom Huljić s kojom se u međuvremenu i vjenčao te s njom dobio kćer Albu. Danijela je u vezi s Josipom Plavićem koji se nedavno otisnuo u glazbene vode.

Hana Huljić i Petar Grašo
Jadran Babić