Na ovogodišnjoj Dori održale su se dvije polufinalne večeri, a u nedjelju 25. veljače čeka nas veliko finale. U polufinalima se natjecalo po 12 izvođača, od čega je u finale pošlo po njih osam s najviše glasova publike, tako da će se za prestižni kipić u nedjelju boriti čak njih 16.

I dok su neki, sudeći po ovacijama i komentarima publike, poput Leta 3 ili Baby Lasagne briljirali, više je nažalost bilo onih kojima je nastup bio totalni promašaj, što zbog loših vokalnih sposobnosti, što zbog scenskog nastupa.

Dora 2024.
HRT 

Njihove snimke preplavile su društvene mreže, postale viralne munjevitom brzinom, a sad se o njima oglasio i Siniša Vuco.

'Nemam puno toga za reći s obzirom da nisam stigao pratiti iz razloga što imam puno posla u studiju, sinoć sam nastupao u Dubrovniku i u zadnje vrijeme sam općenito imao dosta koncerata. Letimično naiđem na neki članak i poslušam neku pjesmu, a da i ne znam da je na festivalu, bilo da je riječ o Dori ili nekom drugom. Mislim da je ljepše kad za bilo koji festival pjesme ne puštaju mjesecima unaprijed. To onda nije natjecanje, to nije ravnopravno. Kao dijete sam se veselio Splitskom festivalu iako sam volio rock&roll jer mi je bilo zanimljivo čekati tu večer. Pjesme bi možda izašle dan ranije, čak se ni slučajno nisu smjele objaviti prije same manifestacije', započeo je Vuco pa dodao:

Siniša Vuco
Happy FM 

'Mislim da svjesno produljuju show, po meni je puno bolje da se dulje priča nakon manifestacije, a ne prije. Isčekivanje je bilo draž, neiskvarena ljepota... I to se gubi, s ovim mjesecima prije dobiva se prostor manipulacijama, pobudama, strastima... To nije ljepota, nego ružna strana glazbene industrije. Nema veze što su to lake note, ipak je bitno da se zadrži umjetnost.'

Siniša Vuco
Neva Zganec/Pixsell 

Nedugo nakon ove izjave, Vuco je pregledao jednu od snimki iz prve polufinalne večeri koja je kružila društvenim mrežama, te nam se ponovno javio.

'Dobio sam jednu snimku s Dore, ako ovo nije montaža, ako su oni uistinu ovako pjevali onda treba napravit nešto... Evo ja predlažem, to nisam ja izmislio, to postoji na natjecanjima mladih pjevača amatera... Imaju generalne probe i kad netko ne može otpjevati uživo pjesmu, on ne može pjevat. Onda se stavi rezerva. Rezerve ne služe samo ako netko odustane, nego ako netko pjeva kao svi ovi onda 'hvala lijepo mladi gospodine, ne možete otpjevati pjesmu kao na snimci' i ulazi rezerva. Ako želimo da se Hrvatska ozbiljno shvati na međunarodnom natjecanju, onda treba ići netko tko provjereno zna pjevati uživo jer mi imamo 80 posto izvođača koji imaju do 10, 15 albuma pa uživo zvuče još lošije nego ovi mladi sa snimke', zaključio je Vuco.