Petra Meštrić i Hedviga Tandara bivše su kandidatkinje 'Braka na prvu' koje su svoje prijateljstvo nastavile i nakon showa, a njihovi životi i dalje intrigiraju domaću javnost.

Najseksepilnija domaća doktorica ovog je puta s javnosti podijelila vijest da njezina prijateljica ponovno ljubi, što nam je i sama Heda potvrdila u intervjuu.

Petra Meštrić i Hedviga Tandara
Instagram 

Petra je u Instagram pitalici svojim pratiteljima otkrila da imaš dečka. O kome je riječ? Koliko dugo ste u vezi?

Petra je već dvije godine jedna od mojih najbližih prijateljica tako da već mjesecima zna za njega. Za moj rođendan su se i uživo upoznali tako da je spontano odgovorila na pitanje jesam li zaljubljena i bilo nam je simpatično kad smo to vidjeli. Jako mi je važno da ga moji prijatelji odobravaju jer me dobro poznaju i žele samo najbolje za mene.

Kako si upoznala svoju novu ljubav?

On je poslovno često u Zagrebu tako da nas je to povezalo. Iznimno mi je bitno da je osoba koja gradi svoj karijerni put kroz marljivost i upornost kakav je i u privatnom životu. Njegova disciplina i sposobnost nošenja s užurbanim ritmom me zadivljuju. Kroz poznavanje njegovog posla želim mu biti ona na koju se može osloniti i koja će ga uvijek saslušati i podsjetiti ga da je nevjerojatno sposoban s obzirom na još relativno mlade godine.

Jesi li ga predstavila svojim roditeljima?

Upoznavanje s roditeljima dogodilo se relativno rano i moji su ga ugostili u našem domu jer su shvatili da nije netko prolazan. Kako su oprezni zbog mog zdravlja i ne bi me pustili u ruke bilo kome jer znaju što sve moja situacija s epilepsijom i heterotopijom na mozgu znači za jedan mladi par. Pokazao se kao kavalir i džentlmen i nikada ne dolazi u našu kuću praznih ruku, to su sitnice kojima pokazuje koliko je lijepo odgojen. Upoznavši njegovu majku, uvidjela sam od koga je dobio tu pažljivost i obraćanje pažnje na ono što je drugoj osobi bitno. Sluša sve, zapaža i primjenjuje sve kroz djela.

Kako komentira tvoje sudjelovanje u 'Braku na prvu'?

Neobično je vidjeti svoju osobu s nekim od prije jer to je nešto što će uvijek ostati dokumentirano, ali svi mi imamo prošlost. U 30-im godinama smo i prijašnji odnosi su ono što nas je izgradilo da budemo takve osobnosti kakve smo danas. Vidio je da sam ista kao i u showu, da nisam dvolična i ne glumim pred njim tako da nam je baza odnosa iskrenost. Doduše, puno sam opreznija i sve radim polaganije jer je 'Brak na prvu' ono što mu opis kaže, sociološki eksperiment u kojem smo s osobom koju nismo sami izabrali i s kim smo stavljeni u pojačane i ubrzane okolnosti. Sad sve poteze povlačim svojim tempom.

Čime te je najviše osvojio?

Osvojio me mogućnošću komunikacije. One sirove, pojednostavljene gdje se ide u srž problema i ne okoliša. Ja lako isklizim iz ruke kad mi se pokuša pomoći jer ne volim da me se žali. Puno vremena telefoniramo i budemo i na videopozivima u nemogućnost viđanja zbog puno posla. Dijelimo sve što se događa i želim mu biti partnerica, da se osjeća opušteno te da uz mene može skinuti odijelo i prepustiti se ženskoj osobi, da ne mora stalno držati gard. Doduše i osjećaj sigurnosti je ono što mi ulijeva povjerenje.

Nakon ishitrenog prethodnog odnosa, protiv kojeg nikad neću reci nešto ružno, ali je bio pod staklenim zvonom prividne savršenosti gdje još nismo duboko ušli u naše stvarne osobnosti, treba mi osjećaj da u realnom svijetu netko neće samo tako prestati biti tu. Pomaže i to što je visok, snažan i kraj njega se mogu osjećati kao da smijem pokazati svoju slabost kad već pred drugima stavim na sebe masku potpuno zdrave osobe. Njemu dozvoljavam da bude muško u pravom smislu te riječi.

Čuješ li se s bivšim 'suprugom' Zoranom Babovićem?

Ne čujem se s Babovićem jer kad si u novim odnosima nemaš razloga dijeliti svoju sadašnjost s bivšim. Vodim se onim: 'Ne radi drugome ono što ne želiš da drugi radi tebi.' Meni ne bi bilo ugodno da moj partner bude blizak sa svojom bivšom tako da to i sama prakticiram.

Hedviga Tandara i Petra Meštrić
RTL 

Ipak, za kraj, želim i Baboviću i sebi da upotrijebimo stručne savjete eksperata u budućnosti, naučili smo dosta individualno kao pojedincima i to će nam pomoći da gradimo odnose s osobama koje smo sami izabrali. Ne uspoređujem svog partnera s njim premda mi je to prvi odnos nakon showa. Babović i ja smo trajali i po izlasku iz akvarijskih uvjeta no uvidjela sam nepremostive razlike. Njegov stil života još je dosta mladenački, a meni treba zrelije planiranje makar i s osobom mlađom po godinama. Sigurna sam da će naći svoju sreću jer mi se ne bi sreli izvan showa i sljedeća partnerica mu je ona koja mu je po mindsetu bliža i voljela bih da vode život bliži njegovoj naravi.