Balkanska diva, Lepa Brena, na društvenim je mrežama suprugu Bobi Živojinoviću čestitala 22-godišnjicu braka.

Brena je podijelila njihove stare fotografije, među kojima je i ona s vjenčanja, te je stavila jednostavan opis:

'Sretna godišnjica, 07.12.1991.', napisala je Brena ispod fotografija te je otisnula emotikone zvijezde, djeteline i srca.

Ljubavna priča Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića počela je 1986. godine, a o počecima njihove romanse i danas se priča.

'Kad sam srela Bobu, svidjela mi se njegova spontanost i iskrenost i znala sam da, kao i ja, nema mnogo vremena za gubljenje, jer su naše karijere tada bile u zaletu. Rekla sam sebi - sad ili nikad! Sjećam se, upoznali smo se poslije premijere prvog dijela filma 'Hajde da se volimo' u Domu sindikata. Upoznao nas je Raka Đokić. Sjećam se da sam davala intervju i da me je Raka s novinarkom zaključao u ured da možemo normalno pričati. U neko doba je Raka ušao', ispričala je Brena jednom prilikom, a na priču se nadovezao i njen izabranik:

Lepa Brena i Boba Živojinović
Youtube/Screenshot 

'Brenu sam trebao još ranije upoznati jer smo je htjeli angažirati da pjeva na teniskom turniru, ali se Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, pravdao da ona ima puno obveza. Ali zaista jest tako, ona je stalno nastupala. Kad smo konačno stigli do upoznavanja, Brena je prišla i rekla mi: 'Gdje si ti svih ovih godina?'To je bio sudbonosni susret, a prvih par mjeseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletim se iz Ibize u Zürich, dođem da bih je vidio', ispričao je tada bivši teniski prvak.

Njihovo vjenčanje nazivali su 'svadbom stoljeća' zbog koje je čak prekinut i 'Dnevnik' ne bi li se par uključio uživo u televizijski program. Kako su mediji tada pisali, za organizaciju svadbe je potrošeno tadašnjih 50.000 njemačkih maraka. Gosti su mogli probati navodno čak 650 različitih vrsta jela, dok su na ražnju bila 22 pečena praseta. Nakon svadbe su izdali i VHS kazetu, što tada nije bilo uobičajeno.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Instagram 

Brena i Boba su u svojoj bračnoj zajednici prošli sve. Kako je Brena izjavila, bilo je i ljubavi i smijeha i suza.

'Boba i ja imali smo tu sreću da smo zajedno rasli kroz brak, zajedno se smijali, plakali, sve prolazili udvoje. Nas su spojile ne samo lijepe stvari, kojih je uvijek bilo na pretek, već i neke teške situacije koje smo preživjeli zajedno – otmica djeteta, raspad države, smrt roditelja… Tad vidite je li osoba kraj vas zaista vaš životni partner. Jer, lako je biti dobar kada je sve dobro', rekla je pjevačica.