U filmu 'Hajde da se volimo' u kojem glavnu ulogu tumači pjevačica Lepa Brena, pojavila se i glumica Melita Bihali koja je preminula jučer u 89. godini.

Iako je glumila u kultnom filmu, Melita nije imala zajedničkih scena s Lepom Brenom. Bez obzira na to, pjevačica je pamti kao sjajnu glumicu.

Lepa Brena
Dragana Udovičić/Kurir 

'Iako nismo imali zajedničke scene, pamtim je kao fenomenalnu glumicu koja je svojim glumačkim umijećem uljepšala moje djetinjstvo. Neka joj je vječna slava. Ostavila je ozbiljan trag u našoj kinematografiji', rekla je Brena.

U spomenutom filmu, Melita je izgovorila kultnu rečenicu: 'Ako je ona Lepa Brena, ja sam Ruža Mrak. A bar da je nešto nego mi nije ni za mali prst!'.

Melita Bihali
Youtube/Screenshot 

Podsjetimo, Melitu Bihali publika je najviše zapamtila po ulozi u filmskom ostvarenju 'Maratonci trče počasni krug' u ulozi kućne pomoćnice, ali je tijekom duge i bogate karijere ostvarila mnoštvo uloga kako na filmskom platnu, tako i u svom kazalištu 'Duško Radović'.

Četrdeset godina je provela u dječjem kazalištu 'Radović'. Prezime Bihali je zadržala od svog bivšeg muža Ivana, koji je bio sin književnika, osnivača Nolita Pavla Bihalija.