Jašar Ahmedovski i Šaban Šaulić godinama su bili nerazdvojni, a njihovo prijateljstvo bilo je primjer drugima s estrade. Međutrim, u jednom trenutku sve se promijenilo i pjevači nisu razgovarali gotovo 20 godina, a krah prijateljstva bio je misterij godinama.

U nedavnoj ispovijesti, Jašar je otkrio svoju kompletnu životnu priču, ali i priznao zašto je došlo do prekida odnosa. Pjevač je otvorio dušu i naveo što ga je navelo da nakon svega ipak ode na njegov sprovod.

Šaban Šaulić
Dragana Udovičić/Kurir 

'Mislim da sam ja još kad sam bio mali, prvi razred, znao čime ću se baviti. Glazbom. To je bila moja želja. Samo to. Pjevao sam po kavanama, a onda sam sreo Šabana Šaulića. On mi je bio uzor, njegove pjesme sam volio. Kad me je čuo, rekao mi je: 'Ti ne smiješ ostati ovdje nijednu sekundu, odmah moraš ići u Beograd!' Snimio sam prvu ploču 'Ružo moja, najmiliji cvijete', 1980. godine. Ploča je prošla odlično, bila je megahit. Poslije dva mjeseca sam bio na svim top-listama i ušao u top deset pjevača. Bio sam atrakcija, najmlađi pjevač u to vrijeme', pričao je Jašar i otkrio zašto je puklo prijateljstvo sa Šabanom.

Jašar Ahmedovski
Kurir TV 

'Nisam razgovarao sa Šabanom nakon obiteljske tragedije 25 godina i ne znam zašto se to dogodilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu je riječ. Kada je poginuo, nisam mogao izdržati i otišao sam na sprovod', ispričao je Jašar u jednoj televiziskoj emisiji.

Šaban Šaulić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Ranije smo živjeli zajedno, bili smo 24 sata skupa. Baš sam ga volio, i kao čovjeka i kao pjevača. Žao mi je što je sve tako bilo. S njim sam počeo, s njim sam i završio, jako sam ga volio i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kavani gdje je pjevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pjevao, napunio sam kavanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pjevao i da bi bila dva pjevača, a nijedna pjevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži gdje sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album', rekao je on.