U malom gradu Resavica, na istoku Srbije, kako prenose srpski mediji, nalaze se dvije zgrade jedna do druge koje nose naziv po pjevačima Lepoj Breni i Miroslavu Iliću.

Kako mještani kažu, ovaj gradić gubi sve veći broj stanovnika zbog migracije ka većim gradovima poput Ćuprije i Jagodine, piše Telegraf.rs

Lepa Brena na slavonskoj svadbi
DUŠAN MIRKOVIĆ/POŽEGA.EU 

'Ovdje je prije živjelo dosta više ljudi, ali mnogi su zbog djece otišli u malo veće gradove, Ćupriju i Jagodinu', rekla je jedna Resavčanka.

Poseban dojam u ovom gradu ostavljaju dvije zgrade koje nose čuvena imena - Lepa Brena i Miroslav Ilić. Izgrađene su osamdesetih godina 20. stoljeća i tada su bile pravi boom u ovom mjestu, a Resavčani koji se tada nisu ni rodili danas vrlo dobro znaju o kojim građevinama je riječ.

Miroslav Ilić
Pink Tv/Screenshot 

'Sagrađene su osamdesetih godina, tada su Miroslav Ilić i Lepa Brena bili u zenitu svoje karijere, kada je Brena dolazila 6. kolovoza na dan rudara kod nas kolone su bile skoro do Ćuprije, kada su gradili zgrade odlučili su ih tako nazvati', rekao je mladić koji živi u zgradi 'Miroslav Ilić'.

Mnogi koji žive danas u ovoj zgradi naslijedili su stanove od svojih roditelja i s ponosom pričaju o ovim soliterima koji nose imena čuvenih estradnih zvijezda.