Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRANILA SE MRVICAMA I UMRLA KAO BESKUĆNIK: 'Crnoj princezi' je presudila ovisnost, zbog droge prodala sve što je imala

Margita Magi Stefanović bila je članica rock grupe EKV i jedna od najvećih zvijezda bivše države, no život se s njom itekako poigrao.

 Margita Magi Stefanović Izvor: Youtube/Screenshot

Prošlo je više od 20 godina od smrti poznate Margite Magi Stefanović, članice kultne rock grupe EKV. Bila je simbol ljepote u Jugoslaviji, ali njen život poprimio je tragične obrise.

Zanimljivo je da je dobila titulu 'crne princeze' novog vala, dok se vremenom ta titula počela pretvarati u surovu realnost. Od velike i uspješne zvijezde došla je do doma za beskućnike, potpuno zaboravljena i odbčena od svih.

 Margita Magi Stefanović bila je klavijaturistica EKV-a Izvor: PrintScreen/YouTube

Umjetnički talent naslijedila je od oca, koji je bio kazališni i TV redatelj, Slavoljub Stefanović-Ravasi. Završila je glazbenu školu, gdje su prepoznali njen veliki potencijal. Njen talent bio je toliko očigledan da su joj nudili i školovanje na prestižnom konzervatoriju u Moskvi. No njena majka smatrala je da je Magi isuviše mlada za tako nešto, te ostaje u Beogradu gdje upisuje Arhitektonski fakultet.

Početak njene uspješne karijere obilježio je susret s osnivačem benda Katarina II, Milanom Mladenovićem, 1982. godine. Njena pojava i talent oduševili su Mladenovića koji joj je odmah ponudio mjesto u bendu. 1984. godine grupa je izdala svoj prvi album, nakon čega kreću put uspješne turneje. Nakon promjene sastava benda, budući da je otišao nosioc licence imena Katarina II, bend mijenja ime u Ekatarina Velika - EKV.

 Margita Magi Stefanović tragično je umrla Izvor: Instagram/Decakizvode

Magi je bila jedna od najistaknutijih članica ove grupe, a radila je mnogo toga, kao što su producentski i glumački poslovi. Njen veliki utjecaj na glazbu EKV-a učinio je da njeno ime postane sinonim za istu.

Ipak, godine uspjeha protekle su u borbi s teškim narkoticima, kako Magi tako i ostalih članova benda. Njen sunovrat počinje nakon raspada grupe, koji su svi s tugom dočekali, pa se čini da ju je jedino glazba držala na životu.

Unatoč tome što je bila ultra uspješna na profesionalnom planu, njen privtni život postajao je sve tužniji. Borila se s ovisnošću o drogama koja je eskalirala nakon očeve smrti. Magi se pokušavala na sve načine osloboditi poroka, ali se činilo da nema povratka.

EKV - Ti si sav moj bol
Izvor: YouTube

Prodala je obiteljski stan, te je na periferiji Beograda kupila dva manja, a ostatak novca iskoristila je za put u daleku Indiju. Imala je veliku željuu dalekoj zemlji promijeniti svoj život, no njena želja se nije ostvarila. Ubrzo se vraća u Beograd i povlači jedan hrabar potez, koji će je skupo koštati. Naime, Magi prodaje oba stana da bi, nakon što je potrošila sav novac, ostala na ulici.

Posljednje godine života provela je u napuštenoj garaži u predgrađu Beograda i skloništu za beskućnike na Voždovcu. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć i mrvice hrane koje su joj s vremena na vrijeme donosili njeni fanovi. Umrla je 2002. godine u klinici za zarazne bolesti u Beogradu, u 43. godini života.

Povezane vijesti