Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NEMOJ PLAKATI, SVE SMO OVO VEĆ ZNALI': Poznati pjevač umro s 35 kilograma, kolegici je satima spavao u krilu

Pjevač i gitarist kultnog rock benda EKV imao je tragičan kraj.

 Milan Mladenović Izvor: Youtube/Screenshot

Milan Mladenović bio je gitarist i pjevač kultnog rock benda EKV. Preminuo je u svom stanu u Beogradu 5. studenog 1994. godine. Te iste godine u kolovozu je nakon jednog nastupa hitno hospitaliziran kad mu je i dijagnosticiran rak gušterače.

 Milan Mladenović Izvor: Youtube/Screenshot

Kako su prenosili mediji, Mladenović je ljutu borbu s opakom bolešću vodio tri mjeseca, tijekom koje je 'spao' na samo 35 kilograma.

 Milan Mladenović Izvor: Youtube/Screenshot

'Izvjesno je da kroz život idem stihijski, pa gdje se zaustavim. Jedno je sigurno - nikad ne znam gdje ću krenuti. Ja ne mogu pjevati o vanzemaljskoj ljubavi ako me guše i razdiru ovozemaljski jadi. Stojimo na rubu iznad neke provalije koja s nestrpljenjem čeka da nas proguta, a iznad nas, razbuktala se vulkanska lava koja počinje curiti, rasteže se po nama. Čini mi se da smo stisnuti, ne možemo ni korak natrag, ali ni naprijed... Borite se za svoju osobnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život. Za kraj bih rekao samo da mi ni u kojem slučaju nije žao što sam sve ove godine potratio na tako neozbiljnu stvar kao što je rock and roll, i mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao potrošiti sve te godine', riječi su kojima je završena njegova monografija.

 Margita Magi Stefanović bila je klavijaturistica EKV-a Izvor: PrintScreen/YouTube

Margita Stefanović bila je, pokraj Milanovih roditelja, svjedok odlaska legendarnog pjevača.

'Mada se navikla s gubicima, doživjela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremetila Margitu. Dan prije Milanove smrti, 4. studenog 1994. Magi je bila u svom stanu na Slaviji. Zazvonio je telefon. 'Možeš li doći do nas? Milan samo želi tebe vidjeti', vapila je Milanova majka Danica.

Milan Mladenović - TV Poster
Izvor: YouTube

'Magi je odmah uhvatila taksi i otišla do njihovog stana u Novom Beogradu. Milan je ležao u krevetu. Bilo je mračno. 'Nemoj plakati, sve smo ovo znali', rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla 'Vidimo se sutra'. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nježno pogledao. Sutra je preminuo', ispričala je Lidija Nikolić, autorica Margitine biografije 'Osjećanja. O. Sjećanja' i njena bliska prijateljica.

 Margita Magi Stefanović tragično je umrla Izvor: Instagram/Decakizvode

Na sprovod Milana Mladenovića došao je gotovo cijeli Beograd. A posljednji pozdrav Milanu upustio je i frontmen 'Partibrejkersa' Zoran Kostić Cane.

'Ja tebi čitam zadnje slovo. Ja tebi. A tko meni? Sada si otišao da bi se negdje rodio. Zvuk, snaga i energija. Ti se čuješ sad. Rastanak je i ponovni sastanak, puno ljubavi je zauvijek otišlo s tobom. To što se sada ne vidimo ne znači da nismo zajedno. Ovdje su ljudi da te isprate. Tvoji ljudi. Dječak iz vode purpurnim dubinama stvarne glazbe. Neka bude lijepo, neka bude istinito, neka se čuje. Samo jedan put vodi do pravde, kao što su i sve riječi bile na tvojoj strani. I vetar i zemlja. Neka ovo bude dosta, neka ovo bude s mjerom. Vidimo se svi', naveo je Cane tada.

Povezane vijesti