Silvana Armenulić bila je jedna od najljepših i najomiljenijih pjevačica bivše države, pa nije ni čudo da je njena iznenadna smrt u stravičnoj prometnoj nesreći 1976. godine šokirala mnoge, a kako okolnosti koje su dovele do nesreće nikad nisu do kraja razjašnjene, smrt pjevačice, ali i njen kratki život izazivaju radoznalost javnosti i 45 godina kasnije.

Pjevačica i njen suprug, tenisač Radmilo Armenulić, smatrani su jednim od najpopularnijih parova, no njihov naizgled savršen brak bio je zapravo daleko od savršenstva. Govorkalo se i pisalo u tadašnjim medijima da je Radmilo varao lijepu Silvanu, a veliki je skandal izazvala i priča o tome kako je pjevačica napala i prebila njegovu navodnu ljubavnicu Leposavu.

Silvana-Armenulic
Youtube/Screenshot 

Priču o nesretnom braku potvrdila je prije nekoliko godina i njena sestra Dina koja je otkrila da se Silvana zaljubila u drugog i da se s Radmilom očajnički željela rastati.

'Bile smo jako povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno posljednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnijela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom', rekla je za Republiku.

Otkrila je i da je pjevačica već bila pronašla novu ljubav.

'Počela se zabavljati sa sportskim komentatorom Markom Markovićem. Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo se dogoditi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to spriječila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom', kaže Dina.

U braku s Radmilom Silvana je dobila kći Gordanu koja je u trenutku majčine smrti imala samo 12 godina.

Gordani je danas 58 godina, a prema pisanju Kurira, danas je majka dvojice sinova i radi kao profesorica matematike u jednoj beogradskoj gimnaziji. Ne voli se eksponirati u javnosti, te je rijetko davala izjave za medije. Jednom je ipak priznala da joj je još uvijek teško zbog majčine smrti.

'Kako mi ne bi bilo teško, kao da se jučer dogodilo. Kad sam odvajala te fotografije, sva sam drhtala, isplakala sam se', rekla je u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

Silvana-Armenulic
Jugoton 

Ispričala je i kako se sjeća majke.

'Pamtim jednu gužvu gdje je mama bila fantastično odjevena, prelijepa, naprosto je blisatala. Voljela sam što sam tu uz nju, što se šuljam. Stvarno me vodila svugdje sa sobom kad god je mogla', rekla je Gordana za Ekskluziv.

'Voljela je automobile, brzu vožnju, bila je sretna svaki put kad bi kupila novi auto. Vozila je muški, nažalost', dodala je.

Ljubav prema automobilima i brzoj vožnji, nažalost je Silvanu na kraju koštala života, a fotografije totalno uništenog automobila u kojem je, osim pjevačice poginula i njena sestra Mirjana, te tadašnji ravnatelj Narodnog orkestra RT Beograd Rade Jašarević, i danas kruže društvenim mrežama.