Silvana Armenulić tragično je izgubila život u prometnoj nesreći prije 47 godina, 10. listopada 1976. godine na autoputu Beograd - Niš kad se vraćala s koncerta. Silvana je preminula u jeku slave sa samo 37 godina.

Silvana Armenulić
Kurir 

Međutim, pjevačica tada nije bila sama u automobilu.

Tko je bio u automobilu smrti?

S njom je nastradala i njena sestra Mirjana Barjaktarević koja je u vrijeme nesreće bila u petom mjesecu trudnoće, i violinist te tadašnji ravnatelj Narodnog orkestra RT Beograd Miodrag Rade Jašarević.

Iza sebe je ostavila 12-godišnju kćer Gordanu i supruga, tadašnjeg poznatog tenisača, Radmila Armenulića. S njom je u automobilu, navodno, trebala biti i treća sestra Dina Barjaktarević Nikolić koja je za dlaku izbjegla smrt.

Silvana Armenulić
Jugoton 

Sad se pojavila fotografja s mjesta nesreće koja ledi krv u žilama. Naime, na kojoj se vidi potpuno uništeni automobil u kojem je pjevačica bila.

Rekonstrukcija nesreće

Prema rekonstrukciji nesreće, na ravnom putu automobil Ford Granada kretao se brzinom od oko 150km/h, a onda je iznenada počeo prelaziti u lijevu, suprotnu traku i uslijedio je sudar. Vozač kamiona je navodno kasnije otkrio da je mislio da će se mimoići. Kad je shvatio da se to neće dogoditi, počeo je kočiti, ali već je bilo prekasno. Desna strana Forda se takvom silinom zabila u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni kotač i poluosovinu te se podvukla pod njega.

Njen suprug Radmilo Armenulić se jednom prilikom prisjetio stravične nesreće.

Radmilo-Armenulic
Youtube/Screenshot 

'Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zaboljela glava. Pjevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem zamijenila u automobilu i on je sjeo za volan. Je li pao u šećernu komu ili je zaspao, što se dogodilo, to se ne zna ni dandanas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mjestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana koja je bila u drugom stanju. I to je cijela priča', prisjetio se Radmilo ove tragedije prije par godina.

Lepa Lukić
Aleksandar Jovanović/Kurir 

Lepa Lukić svojedobno je za medije ispričala kako je i ona mogla biti sa Silvanom u automobilu.

'Prvi put sam prespala u karijeri, a trebala sam biti na istom koncertu kao i ona. Majka me je budila i ja sam rekla, ma neću ići, bilo je kasno da se spremim. U dva sata poslije ponoći meni na vrata zvone novinari, tražili su od mene da kažem je li se tamo pilo i što se događalo, ja nisam znala o čemu se radi. Ja ih pitam što hoćete od mene, mislila sam da me netko želi opljačkati, ne znam stvarno što se dogodilo, otvorim vrata i tu sam se potresla strašno. Rekli su mi da je Silvana poginula. Stravična tragedija. Nisam mogla vjerovati, plakati svuda oko mene, sa slike gleda pravo u mene, tad sam se isprepadala i popila lijek, sva sam se tresla. Sutra sam otišla na sprovod, Bog me je spasio. Od tada ne vozim, nikada nisam sjela za volan, uvijek me netko drugi vozi. Ja sam mislila da me čeka isto, kad naiđe kamion na putu, meni je Silvana pred očima i mislila sam da ćemo završiti isto pošto smo rivalke, uvijek netko mora sjediti pored mene, ja ne želim izazivati svoju sudbinu', kazala je ona.