Poznata bugarska proročica, Vangelija Dimitrova, poznatija kao Baba Vanga, rođena je na današnji dan 1911. godine, a umrla je 1996.

Ova proročica, koja je izgubila vid s 12 godina, predvidjela je prirodne katastrofe, glad pa čak i pandemiju koronavirusa, a kod nje su išli i regionalni estradnjaci kako bi doznali svoju sudbinu.

Baba Vanga živjela je u Bugarskoj
Youtube/Screenshot 

Lepa Brena posjetila je Vangu prije više od 30 godina i to nakon spektakularnog koncerta na stadionu na kojem je sudjelovalo preko 280 tisuća ljudi.

'Rekli su mi u Bugarskoj da bi bilo dobro posjetiti čuvenu proročicu Vangu. Došla sam umorna i malo sa strahom zato što nisam naviknula na te stvari. Ona mi je ispričala cijeli moj život, u pet rečenica mi je rekla kako će i što će biti, i rekla mi je da iduće godine, kad dođem ponovno u Bugarsku, prvo dođem do nje. Ja kažem: 'Znate što, od iduće godine prestajem pjevati, neću nigdje dolaziti'. Ona mi je tada rekla: 'Ti si rođena da pjevaš, spajaš ljude, širiš pozitivnu energiju, to je tvoje karmičko opredijeljene. Dok si živa bit ćeš Lepa Brena", izjavila je pjevačica kojoj je tada Vanga prorekla da će se udati za 'čovjeka u bijelom'.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Instagram 

Brenin suprug, Boba Živojinović, naime, u mladosti je bio vrlo uspješan tenisač.

Baba Vanga je Silvani Armenulić predvidjela smrt

Silvana je samo tri mjeseca prije smrti boravila u Bugarskoj gdje je imala zakazan nastup, a gostovanje u ovoj zemlji iskoristila je kako bi posjetila čuvenu proročicu Vangu. Susret je, kako se pričalo, bio jako mučan, a proročica je dugo šutjela prije nego što je Silvani uputila jezive riječi:

'Ne želim govoriti s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri mjeseca'.

Silvana Armenulić
Youtube/Screenshot 

Kad je Silvana već bila na vratima, proročica je dodala:

'Čekaj, u stvari nećeš moći doći… Idi, idi, ako možeš, dođi!', rekla je Vanga naslućujući tragediju koja je uslijedila samo tri mjeseca nakon ovog susreta.