Dragana Mirković sinoć je u zagrebačkoj Areni održala prvi od dva spektakularna koncerta povodom 40 godina karijere u kojoj je nanizala brojne hitove. Tako je i 1994. godine snimila pjesmu 'Opojni su zumbuli' koja je nevjerojatnom brzinom postala veliki hit i sluša se i dandanas.

Dragana Mirković
Miomir Milić 

Međutim, spomenuta pjesma snimljena je i prije nego što ju je Dragana otpjevala i učinila evergreenom. Naime, 1985. Nariman Nera Mahmud koja je bila članica pop grupe Aska, nakon što je napustila spomenuti bend snimila je ovu pjesmu pod nazivom 'Hej, Osmane'. Spomenuta pjesma u izvođenju Nere nije imala toliku slušanost kao što je to bio slučaj u Draganinom izvođenju. No verzija Narimanine pjesme i dalje postoji na YouTube-u gdje se može čuti s drugačijim tekstom, ali istom melodijom i aranžmanom.

Inače, Nera ima veoma zanimljivu biografiju. Ono što je malotko znao jest da je ona po ocu Iračanka, a po majci Srpkinja. Studirala je teoriju glazbe, a članica Aske postala je tijekom 1983. Godinu dana kasnije s grupom je snimila i pop album pod naslovom 'Katastrofa'. Nakon napuštanja Aske započela je solo karijeru i uglavnom nastupala na raznim festivalima diljem bivše države.

Ipak, krajem 90-ih Nera se povukla s javne scene.

Više fotografija Dragane Mirković pogledajte u našoj galeriji.

Gordan Svilar/Happy FM, Miomir Milić/Kurir Dragana Mirković