Mate Begović najmlađi je farmer 17. sezone showa. Ovaj 26-godišnjak živi s majkom te vodi brigu o čitavom imanju. Ponekad je teško, kaže, no svakodnevno se hrabro nosi sa svim seoskim obavezama. Ovaj veliki obožavatelj 'Ljubav je na selu' vjerno prati svaku sezonu showa pa je tako skupio hrabrost da se i sam prijavi.

'Htio sam probati nešto novo u životu! Mislim da se ljubav može naći pred kamerama, zašto ne!'

Njegovom Kozicom automobili rijetko prolaze, a djevojaka – nema!

Mate Begović
RTL 

'U selu živi jedva dvadesetak stanovnika. Ja sam najmlađi mještanin! Družim se pretežito sa starijima. Nema djevojaka u mjestu, a slabo izlazim pa ih nemam gdje ni upoznati. Više se posvetim radu na imanju i poslu, tako da se nema kad ni izlaziti', kaže Mate. Iako su zabave u mjestu rijetke, kad se fešta organizira, Mate je među prvima koji će podići atmosferu. Djevojkama koji će doći na njegovo imanje pripremit će, kaže, provod za pamćenje.

'Već sam sve isplanirao, ako bude pisama, kako će to izgledati!'

Mate Begović
RTL 

Mate sebe opisuje kao pozitivnog i smirenog, vrijednog, pomalo tvrdoglavog, a budućoj partnerici spreman je pružiti iskrenost prije svega jer smatra da je to danas teško naći. Ovaj kamenoklesar po struci zna vrlo dobro pokazati i svoju romantičnu stranu. Jednoj je bivšoj djevojci, tako, isklesao i darovao ružu u kamenu.

'Raditi s kamenom je umjetnost. Jednostavno mi je na pamet došla ideja da joj nešto napravim od kamena i tako sam napravio. Inače sam kreativan', kaže Mate koji je završio poznatu klesarsku školu na Braču. Što se djevojaka tiče, volio bi da su društvene i da ga podržavaju u svemu. Fizički izgled nije mu toliko bitan, važno je da su lijepe iznutra, a poželjno je da imaju od 20 do 30 godina. Na svoje imanje spremno će primiti i djevojke iz većih gradova jer za snalaženje na selu, smatra Mate, ionako je potrebna samo dobra volja.

Mate Begović
RTL 

'Ako imaju volje, lako će se naučiti selu i seoskim poslovima.'

No ako se rasplamsaju ljubavne iskrice i postane ozbiljno, Mate je odlučan: 'Volio bih ostati na svome imanju svakako. Ako se rodi neka ljubav, djevojka bi se trebala preseliti kod mene.'