Željana Arnerića upoznali smo u 13. sezoni showa 'Ljubav je na selu' gdje se borio za naklonost 22 godine starije farmerice Raseme Vladetić. Bračanin je nakon showa odustao od traženja ljubavi pred kamerama, ali se odlično snašao u ulozi kritičara. Naime, 46-godišnji Željan na društvenim mrežama ne štedi nikoga pa tako nerijetko proziva i bivše kandidatkinje spomenutog showa, ali komentira i brojne aktualne teme u Lijepoj našoj.

Željan Arnerić i Rasema Vladetić
Privatna arhiva 

Tako se nedavno osvrnuo i na ubojstvo mladog Splićanina Luke Bančića koje je potreslo cijelu Hrvatsku, pa je komentirajući slučaj na Facebooku otkrio kako se i on sam mora vratiti u zatvor u kojem je već proveo tri mjeseca.

Željan Arnerić
Facebook 

'G*vno treba biti iza rešetaka. Koliko čujem ima 20-ak uvjetnih, ej - uvjetnih kazni! A ja se radi gluposti moram vratiti još 9 mjeseci u pakao zvan zatvor (uvjetna ništa, a mogla je). Nema pravde u ovoj državi niti malo. Još ga ne terete za teško ubojstvo, nego obično', napisao je Željan između ostalog.

Inače, Bračanin je svojedobno optužen zbog bušenja i paljenja automobilskih guma u Postirama o čemu je nedavno i govorio za Scenu.

'To je bilo prije 10 godina. Nikad cijelu priču nisam rekao, ali neću se opravdavati. Pogriješio sam. Ti demoni me prate cijelo desetljeće, ali to su moje bitke. Svi imamo svoje najgore i najbolje strane. Često se trudim dati najbolje od sebe. Eto, krv sam dao 60 puta. Spasio sam živote, iako se znam šaliti da jadni oni koji dobiju moju krv. Nažalost, kad posrneš, obilježen si time. Brišu se sva dobra djela. Takvi smo mi ljudi', rekao nam je Željan tada, a sad nam je ekskluzivno ispričao zbog čega mora natrag u zatvor, pa otkrio i s kim je ranije dijelio ćeliju.

Željan Arnerić
Privatna arhiva 

'Nije to zbog guma, nego sam prošle godine u istražnom zatvoru bio od 19. siječnja do 19. travnja jer su mi policajci rekli da potpišem sve kontejnere što su se palili. Platio sam za sve, optužen na godinu, a već sam tri mjeseca proveo u istražnom. Na sudu u Osijeku je postalo pravomoćno. Mogla je biti uvjetna ili rad za opće dobro, a ja sam za malo izgorene plastike dobio godinu dana zatvora. Nisam smio zapalit nijedan, dva jesam, ali 30 i nešto koliko sam potpisao - nisam. Znaju i oni da nisam jer dok sam bio u istražnom zatvoru gorili su na istim adresama. Pogriješio sam i odmah zatvorska kazna, iako do godinu dana može bit uvjetna budući da sam već 'odgulio' tri mjeseca. Osam nas je bilo u ćeliji, jedna školjka... Što više govoriti? Baš sam ogorčen na naše sudstvo, ali postalo je pravomoćno i više se ne može ništa napraviti', rekao nam je pa dodao:

Željan Arnerić
RTL 

'Mogao sam potpisat i tisuću kontejnera jer su mi rekli 'potpiši i ideš doma'. Ja sam potpisao bez da sam gledao i rekao im 'sad mi vratite obuću i odjeću što su mi oduzeli', a jedan od njih mi s osmijehom govori 'tamo gdje ideš ti neće trebati' i sve mi je odmah bilo jasno. Tri mjeseca istražnog zatvora, zatim je bio sud nakon kojeg su me pustili na slobodu dok presuda ne postane pravomoćna od godinu dana, pa još devet mjeseci. Nisu mi ih preinačili ni u rad za opće dobro ni u uvjetnu nego baš zatvor. Žali Bože mojih 60 puta što sam dao krv, ali dao bih još 100 puta da mogu', kaže.

Željan Arnerić
RTL 

Željan je zatim rekao kako smatra da ipak nije zaslužio toliku kaznu.

'Mislim da je kazna drastična kad pogledate sve drugo što se okolo događa. Ali što mogu. Mislim da nisam loša osoba. Recimo, da ja nekog samo uštipnem ne bi mogao spavati i jedva bih čekao tu osobu sutra pitati je li dobro i boli li ju. Takav sam. Ali ne opravdavam se, nisam nikad smio uništit tuđu stvar, a i potpisat onaj papir. Ljudi u ćeliji su bili dobri, bio je i načelnik Murtera, dobar je čovjek. Čak i u zatvorenoj šetnji su svi bili ok. Kad sam izašao iz istražnog nagledao sam se svakakvih naslova, da se palim na kontejnere, da sam fetišist... Što nema veze sa zdravim razumom. I preogorčen sam radi ovoga s Lukom, počivao u miru. Majku mu poznajem od ranije. Mislim da je ovaj s Lukom ubio i njegove roditelje, pretužan sam', zaključio je Željan.