Ivana Jamaković kandidatkinja je kontroverzne 13. sezona showa 'Ljubav je na selu' koju mnogi pamte po RTL-ovoj odluci da izbaci kadrove s farme Jurice Živodera zbog nacističkih tetovaža na njegovoj ruci.

Naime, Juričina farma, na kojoj je bila i Sarajka Ivana, u potpunosti je snimljena, no nakon što su gledatelji primijetili tetovažu 'Meine Ehre heißt Treue' (u prijevodu - Odanost mi je čast), koja je inače moto jedne od glavnih nacističkih organizacija Schutzstaffela (SS), RTL je javnosti priopćio kako uklanja sve scene s Juričine farme.

Ivana Jamaković
Privatna arhiva 

Zbog navedenog, Ivanu smo mogli vidjeti samo na speed dateu i zajedničkom tulumu kandidata pred odlazak na farmu. Nakon tri godine šutnje, atraktivna Sarajka je odlučila progovoriti o razlozima prijave u show, izbrisanim scenama s farmerom Juricom, privatnom životu, a posebnu 'packu' su dobile kandidatkinje koje je upoznala za vrijeme snimanja.

Imali smo vas prilike kratko gledati u 13. sezoni showa 'Ljubav je na selu'. Gdje ste danas? Jeste li našli bolju polovicu?

Udala sam se 2021.i razvela nakon 19 dana braka zbog nasilja od strane muža u trudnoći. Imam danas kćer Šejlu koja ima godinu i 9 mjeseci. Brak s Harisom nije trajao, ali poslije njega je došla jedna toksična osoba, Alen. No, i to je prošlo, hvala Bogu, sad sam opet pred udaju. Položila sam vozački i imam svoju tvrtku.

Na nekim fotografijama ste u hidžabu. Odlučili ste ga nositi zbog ljubavi ili postoji neki drugi razlog?

Ne. Hidžab sam stavila kako bih odbila mnoge od sebe, ali me dopala i gora osoba, spomenuti Alen L. Hidžab više ne nosim. Promijenila sam mišljenje kad sam pronašla srodnu dušu.

Ivana Jamaković
Privatna arhiva 

Tko je muškarac koji vam je vratio vjeru u ljubav te ste se odlučili ponovno udati?

Emin Huseljić iz Hrvatske, jako dobar čovjek. U vezi smo već pola godine. Danas sam čak imenovala kumu, moju jako dobro prijateljicu Selmu. Željan Arnerić, moj bivši dečko iz 'Ljubav je na selu', bit će stari svat. Velika svadba je zakazana za 23. ožujak ove godine. Bar nisam postala homo kao naša Olja.

Mislite na Olju Vampiricu?

Olja što je bila kod Dragana na farmi. Pisala mi je na Viber dok sam bila u vezi s jednim susjedom. Javila se kako bi mi priznala da je imala 'lezi bezi' iskustvo s jednom Sarajkom. Povjerila sam joj se za svog susjeda, a ona meni za to iskustvo.

Ivana Jamaković
Privatna arhiva 

Kako to da ste se prijavili u 'Ljubav je na selu'?

Prijavila sam se kako bih pobjegla malo od svega pa sam zaista i razmišljala udati se. Kad je kandidat izjavio kako želi petero djece i da čuvam ovce, povukla sam se i odlučila zakuhavati na farmi da bi me izbacio.

Kako ste reagirali kad vam je produkcija javila da se Juričina farma, na kojoj ste i vi bili, neće prikazivati na televiziji?

Popi*dila sam. Nitko nam ništa nije objasnio. Samo su rekli da smo, navodno, izbačeni zbog neke tetovaže. Što nema smisla, jer su mene pitali za moje tetovaža i njihovo značenje. Samim tim, morali su i Juricu. Čovjek koji je ekspert, kamerman, mi je čak objasnio značenje nekih drugih tetovaža, što znači da su upućeni te da su i njega pitali. Nakon toga sam odbila sudjelovati u narednim sezonama. Naravno, bila sam i trudna.

Detaljnije nam objasnite kako se Jurica ponašao prema kandidatkinjama na farmi, s obzirom da gledatelji to nisu imali priliku vidjeti na televiziji.

Jurica je glumio budalu. Kad se kamere ugase, on mi je pisao i letio oko mene. Kad se iste upale, bio je skroz drukčiji. Bio je u jednom momentu agresivan i grub, a u drugom fin. Jedne noći me napao. Zato sam rekla pred njim i curama da je veliki lažov i da ga ustvari nijedna cura ne zanima... Tad mi je rekao da se spremim i idem za Bosnu pješke, ako tako mislim...

Ja sam uživala. Ponašala sam se kao da sam u svojoj kući. On je konstantno kritizirao moje kuhanje dok su se svi, pa i produkcija, davili mojom hranom i hvalili moje kuhanje. Također, slao mi je svoje gole fotografije i ja sam to javno rekla. Izjavila sam da mu je na fotkama mali i da se sramoti. Izbacio me s farme zbog toga, ali i Željana.

I koga je Jurica na kraju odabrao?

Doveo je neku moju imenjakinju. Nju je odabrao, iako se nastavio i dalje motat oko mene. Stalno mi se javljao, i dok sam bila u braku. Dok sam bila trudna, nudio se da mi dođe. No nedavno je pronašao djevojku i dobio kćer.

Jurica Živoder.jpg
RTL 

Kako se kandidatkinje i farmeri ponašaju na zajedničkim tulumima?

Na tulumu je bilo ludilo. Alkohol je odradio svoje. Ja nisam puštala mikrofon, a ni Željana. Neven Landek je bio s nama. Bilo nas je briga za druge. Neven i Samanta su sigurno imali odnose jer su se i na partyju jahali, doslovno, pa su nakon toga otišli u sobu. Ne vjerujem da su u sobi mijenjali žarulje ili slično, već da je nešto i bilo među njima.

Vi i Željan Arnerić ste bili u ljubavnoj vezi nakon snimanja showa?

Ja i Željan smo bili u vezi. Na kraju snimanja smo završili skupa zbog čega je Samanta, naravno, poludjela. Pljuvala je Željana. On je s njom htio imati i dalje prijateljski odnos. Samanta je jedna obična nimfomanka. Nenormalno žensko. Ne mogu je drukčije opisati.

Ivana Jamaković iz Ljubav je na selu o farmerovim nacističkim tetovažama i Olji Vampirici
Privatna arhiva 

Imate li još nešto s nama podijeliti, a vezano je za show?

Samo ne znam zašto produkcija forsira Ines (Petrić) i taj tip žena... To je plastična, propala starka koja jedino može služiti kao strašilo u kukuruzištu. Ne znam zašto forsiraju njeno sudjelovanje. Ona samo slijepom i gluhom može biti zanimljiva. Jedino to mi nije jasno. Da opet uđem u show, vjerojatno bi se s njom kačila.