Premijerno na Hrvatskom radiju 2. kod Zlatka Turkalja Turkija moći će se poslušati pjesme s ovogodišnje Dore, a jedan od glavnih favorita je zasigurno E.T. koji će se natjecati s pjesmom 'Pametnom dosta'.

Iako je E.T. često mijenjao pjevačice te smo mogli svjedočiti njihovim javnim prepucavanjima, grupa, ipak, i dalje djeluje te je jedna od najdugovječnijih u Hrvatskoj.

Vanna i Boytronic
Petar Glebov/PIXSELL 

Electro team u lipnju 1987. godine osniva Adonis Ćulibrk - Boytronic u Zagrebu, a najveću slavu su stekli 90-ih kad im se pridružila Ivana VrdoljakVanna. Među rijetkima su u Hrvatskoj uspješno spojili rap i pop stil.

'Tek je 12 sati', 'Ja ti priznajem', Da ti nisam bila dovoljna', 'Ne traži ljubav', izvodile su se diljem tada nemirom zahvaćene regije.

Iako ih je pratio veliki uspjeh, E.T. 1997. godine ne osvaja niti jedan Porin. No, to nije bio slučaj kod Vanne koja osvaja jednog za najbolju vokalnu suradnju za skladbu 'Don't Let The Sun Go Down On Me', koju je izvela zajedno s Tonyem Cetinskim.

Nakon što su sljedeće godine osvojili dva Porina, Vanna se odlučila posvetiti solo karijeri, a o razlozima napuštanja grupe dugo nije htjela govoriti.

Prije deset godina Vanna i Boytronic ponovno su se sastali kako bi obradili šest najvećih hitova, a Vrdoljak je tad otkrila zašto je otišla na vrhuncu popularnosti grupe. Također, još jednom su zapjevali 2022. godine na Vaninom koncertu u zagrebačkoj Areni.

Vanna i Boytronic.jpeg
narodni 

'Razišli smo se zbog nepremostivih neslaganja karaktera', rekla je u Showu Dalibora Petka.

Podsjetimo, Vannu su u grupi nasljedile Andrea Čubrić, Lana Klingor, Katarina Rautek, Sara Elenu Menkovska, a trenutna nada je Meri Andreković koja se proslavila u 'Zvjezdicama' 2015. Godine te je već jednom nastupala na Dori.