Legendarni Toma Zdravković rodio se 1938. godine, a da je živ danas bi proslavio 85. rođendan.

Iza sebe je ostavio veliki trag u narodnoj glazbi, a mnoge kolege su ga itekako cijenile. Jedan od njih bio je i hrvatski pjevač narodnjaka Duško Kuliš koji se prisjetio kako je nedavno zaplakao jer se sjetio pokojnog kolege.

'Nedavno sam se rasplakao na koncertu u Varaždinu, tog dana je bila godišnjica smrti Tome Zdravkovića. Mi smo isti dan ovdje na Košutnjaku snimali pjesme, on 'Dotak'o sam dno života', a ja 'Bez tebe je gorko vino'. Tada mi je on rekao 'Gago, snimio si veliku pjesmu', ja sam mislio da mi laska kao mlađem kolegi. Poslije smo postali prijatelji i bio sam mu posljednji gost u njegovom showu koji je snimao', rekao je Duško.

Toma Zdravković
PreentScreen/Nekapesmakaže 

Zatim je ispričao i kako ga je Toma 'uvrijedio', odnosno našalio se na njegov račun.

'Kad je izašao jedan moj album, Toma je vidio ploču u izlogu, pa je u šali rekao 'Evo ga jedan ružniji od mene'. Ja sam na tom omotu bio zaista umoran, cijelu noć sam putovao do Zagreba, tužna neka faca. Onda smo radili na jednom koncetu u Tuzli, onda je pogledao u mene i rekao 'Gago, dođi sjedi kod nas, već si zreo za prvu ligu', ispričao je Duško u emisiji 'Nikad nije kasno'.

Podsjetimo, Duško Kuliš rođen je u Kreševu u Bosni i Hercegovini, a već godinama živi u Splitu.