U ime Skupštine grada Beograda i 'Connect Network' kompanije danas u 12 sati otkrio se spomenik pjesniku, kompozitoru i pjevaču Tomi Zdravkoviću u Skadarliji.

Spomenik Tome Zdravkovića
Petar Aleksić/Kurir 

Jedan od svojih posljednjih nastupa Toma Zdravković održao je upravo u Skardaliji u intimnoj atmosferi samo za odabrane. U blizini kavane 'Dva Jelena', na adresi Skakadrska 26 od 2. listopada obožavatelji i štovatelji njegove glazbe moći će vidjeti spomenik pjevača čije hitove danas slušaju sve generacije.

Gordana Zdravković
Petar Aleksić/Kurir 

Spomenik je prikazan uz pjesmu pokojnog pjevača 'Za Ljiljanu' a udovica Gordana Zdravković nije mogla skriti suze. Prišla je bisti i dodirnula svaki dio spomenika, dok ju je njegova kći Žaklina držala za ruku skrivajući suze iza tamnih naočala.

Toma Zdravković
Petar Aleksić/Kurir 

Na ovom događaju pojavio se i njegov kolega Dragan Kojić Keba koji je došao u skroz opuštenom izdanju, širokim hlačama i papučama.

Dragan Kojić Keba
Petar Aleksić/Kurir 

Podsjetimo, Toma Zdravković preminuo je 30. rujna 1991. godine. Toma je život posvetio glazbi, volio je alkohol kocku, a ponajviše žene.

Toma Zdravković
Youtube/Screenshot 

Život je proveo među kariranim stolnjacima u raznim kavanama ispunjenim dimom cigareta i s čašom u ruci, najčešće bez novca u džepu.