Mirko Ćajić iz firme Connect Network d.o.o. Beograd, oglasio se ponovno nakon što je Želimir Babogredac, direktor najveće hrvatske diskografske kuće Croatia Records, rekao kako Mirko nije 'legitimni zastupnik obitelji' Tome Zdravkovića.

'Ovo što radi Croatia Records sramotno je i krivično je djelo', kaže Mirko na početku razgovora za Kurir.

Potvrdio je da su YouTube kanal Croatia Records, kao i Jugoton, dobili više od 50 elektronskih opomena od strane Connect Networka i EMDC publishinga, a sve zbog kršenja prava kad je riječ o pjesmama Tome Zdravkovića.

Gordana Zdravković i Želimir Babogredac
Emica Elvedji/Pixsell, Kurir TV 

'Ne brišemo mi kanale, nego YouTube. Mi smo samo proslijedili svu dokumentaciju firmi 'Merlin', počevši od CERP-a pa do odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske, gdje se jasno vidi da CroRec nije vlasnik spornih fonograma. Kao i dokumentaciju za 160 autora koji nikad nisu ni centa dobili od Croatia Recordsa zbog neregularnog eksploatiranja autorskih i interpretatorskih prava, počevši od obitelji pokojnog Tome Zdravkovića pa nadalje... Najnoviji slučaj je da su iz Croatia Recordsa objavili glazbu iz filma 'Toma', kao čisto piratsko izdanje na svim digitalnim servisima, naravno ne vidljivo i za područje Srbije. Zar iko misli da je to u redu?', pita Ćajić.

Želimir Babogredac
Sanjin Strukić/PIXELL 

'Kontaktirali smo režisera filma 'Toma' Dragana Bjelogrlića, koji nam je potvrdio kako nikad nije dao dopuštenje Croatia Recordsu za eksploatiranje autorskog djela Tome Zdravkovića, a dozvolu im nije dala ni obitelj pokojnog glazbenika. I to nije jedini prekršaj Croatia Recordsa dosad, ima ih bezbroj. Jer, isto su napravili i s autorom Aleksandrom Koraćem prošle godine, kad su bez dopuštenja autora izdali album pod nazivom 'Nostalgija', izvođača Đanija Stipaničeva, i taj je naravno nevidljiv za područje Srbije. Sve sama piraterija do piraterije', objasnio je Mirko.

Dotaknuo se i Želimira Babogredca, direktora Croatia Recordsa, rekavši da mu ne zamjera jer ne govori istinu u medijima.

Želimir Babogredac
Slaven Branislav Babić/Pixsell 

'On je medijima priznao da nije želio ovaj spor s nama riješiti mirnim putem nego nas je ignorirao jer, kako kaže, mi nismo njegov nivo. Također, lagao je u startu da mi nismo izdavači i zastupnici obitelji Zdravković, a da ne govori istinu jasno je iz certifikata izdanog od strane SOKOJA, gdje se pod rednim brojem 46 jasno vidi da smo upravo mi nositelji prava za autorska djela Tomislava Zdravkovića', objasnio je Ćajić koji je u to ime dostavio i potvrdu SOKOJ-a da Connect Network jeste vlasnik prava za autorska djela Tome Zdravkovića.

Toma Zdravković
PreentScreen/Nekapesmakaže 

Podsjetimo, Hrvatskom je odjeknula vijest da je ugašen YouTube kanal Croatia Recordsa, najveće izdavačke kuće u Hrvatskoj. Dan kasnije saznalo se da je to učinila upravo firma koja zastupa prava obitelji Tome Zdravkovića, budući su ista grubo prekršena, kako tvrdi Mirko Ćajić.