Aleksandra Prijović prethodnih mjeseci, otkako je objavila treći album, a potom napunila tri Arene u Beogradu, tri u Sarajevu, a rasprodala i pet koncerata u Zagrebu, doživljava nevjerojatan uspjeh o kojem nije mogla ni sanjati.

Aleksandra Prijović
Petar Aleksić/Kurir 

Nadmašila je i najveće zvijezde, a jedino je boli što uz nju nije njen djed Bora za kojeg je bila veoma vezana. Budući da je njena majka Borka puno radila ne bi li je prehranila, ona je najviše vremena provodila upravo s djedom u čijoj su kući u Hrvatskoj i živjele. Nažalost, Aleksandrin djed je preminuo prije četiri godine. Bora je svojedobno ispričao da je pokušao ubiti Aleksandrinog oca Nedeljka jer ga je, navodno, htio pokrasti.

Kuća Aleksandre Prijović u Belom Manastiru
Nenad Kostić/Kurir 

'Ja sam nju podigao. Otac joj nikad ništa nije kupio u životu. Njena majka Borka se rastala od njega zato što je svjetski lopov. Krade i pljačka sve. Jednom sam pucao u njega zato što mi je krao novac iz kuće. Pištoljem sam ga istjerao iz doma, na dvorišna vrata. I sada ih je ostavio bez ičega. Po ocu sam Rom, a po majci Srbin. Jedan čovjek ga je počeo tući zbog toga, a onda sam mu sjekirom odsjekao nogu i ruku, krv je lila ulicom u Belom Manastiru. Iskrvario je do bolnice. Ubio sam ja dvojicu tada. Četrnaest godina sam proveo na robiji', pričao je djed Bora nekoliko godina pred smrt, a Aleksandra je i tada govorila da djed ne zna što priča jer je dementan, pa mu to nije ni uzela za zlo.

Aleksandra i Nedeljko Prijović
Instagram 

'Moj djed govori nepovezane stvari, danas kaže nešto, sutra ne zna što je rekao. Čovjek ima više od 70 godina. Iako su mu odsjekli nogu, on i dalje pije, imao je moždani udar. Djed mi je Rom, baka nije. Filip i Brena to znaju i ne smeta im. Ponosna sam na svoje porijeklo. Djed lupeta i da je ubio nekoga. Tatu je povrijedilo to što je rekao da me je ostavio kad sam bila beba, a istina je da su se razveli kad sam imala tri godine. Ali, ja se redovito viđam s ocem. Jedino što je točno je da nisam završila srednju školu, ali planiram je završiti izvanredno', priznala je pevačica svojedobno.

Djed Aleksandre Prijović pokušao ubiti njenog oca
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Kad je djed Bora umro, pjevačica se emotivnom porukom oprostila od njega.

'Mili moj dekice, otišao si mi jučer... Mnogo ćeš mi nedostajati... Ne mogu ti opisati moju tugu i bol... Nadam se da ti je tamo negdje bolje i da te anđeli čuvaju... Voli te tvoja unuka najviše na svijetu, dekice moj... Zauvijek', napisala je tada neutješna pjevačica.