Lepa Lukić iza sebe ima poprilično turbulentan ljubavni život, a udavala se čak tri puta. Na vrhuncu karijere bila je u braku s estradnim menadžerom Vladimirom Perovićem za kojeg se udala 1977. godine.

Njihov brak potrajao je sedam godina, a pjevačica je jednom prilikom otkrila da je supruga zatekla u krevetu s ljubavnicom.

Lepa Lukić
Dragana Udovičić/Kurir 

'Rekla sam da idem na deset dana pjevati u inozemstvo. Odvezao me je do aerodroma. Cmok, cmok. Ja kao odlazim, ali sam se vratila iste večeri. Zatekla sam ih kad su se raspremili u spavaćoj sobi. Nju sam izbacila van onako golu. Molila me da joj dam odjeću, a ja joj nisam dala. Poslije sam joj odjeću bacila niz stepenice i otjerala je van', rekla je tada Lepa za medije.

Kako su tada mediji pisali, Perović je tvrdio da je pjevačici ostavio svu imovinu, a da su njemu ostala dva automobila i 200 odijela.

Lepa Lukić i Vladimir Perović
Privatna arhiva/Espreso 

Inače, Toma Lukić bio je njen prvi muž, a njegovo je prezime zadržala do danas. Nekada se zvala - Lepava Mušović. Od njega joj je, kako je i sama govorila, ostalo još nešto - loša navika, a to je strast prema kockanju.

Njen prvi suprug nije želio da se ona bavi pjevanjem, a nakon sedam godina braka došlo je do razvoda.

Lepa Lukić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Treći muž bio je njena velika ljubav. Lepa je Milana Milanovića upoznala u Kanadi 1999. godine, a godinu dana kasnije se i udala za njega. Pjevačica je s njim bila u braku do 2019. godine, kada je i preminuo. O njemu se najmanje pisalo u medijima, a kroz ovaj odnos ih nisu pratili skandali.