Lepa Brena je danas jedna od najvećih folk zvijezda, ali pojedini detalji iz života popularne pjevačice malo su poznati javnosti. Jedan od njenih prvih poslova vezan je za njenu mlađu kolegicu.

Brena je, naime, započela glazbenu karijeru kao mlada djevojka, ali je prije pjevanja bila prinuđena baviti se drugim poslovima, kako bi pomogla roditeljima s kojima nije živjela u bogatstvu kao danas.

Njen otac hranio je obitelj plaćom medicinskog tehničara, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica. Brena se 1979. godine zbog studija preselila u Beograd te je bila prinuđena da pronaći posao.

Ona se tada javila na oglas obitelji kojoj je bila potrebna dadilja za kćer Anu, koja je tada imala svega nekoliko mjeseci. Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vrijeme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj kćeri i čuvala je kada je to bilo potrebno. Međutim, kasnije se ispostavilo da je malena Ana koju je čuvala danas, također, pjevačica.

Lepa Brena
Instagram 

Riječ je o pjevačici i bivšoj članici grupe Tap 011 Ani Štajdohar, koja je svojevremeno za medije iznijela detalje ove zanimljive anegdote.

'Tog razdoblja se zapravo i ne sjećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj iznajmili moji roditelji, dolje ispod Tašmajdana, kod Palilulske tržnice. Uzgred je radila kao dadilja i čuvala me kad nije imao tko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Također, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje glazbom', rekla je Ana jednom prilikom za srpske medije.