Umirovljeni tenisač, Slobodan Boba Živojinović, se prije Lepe Brene viđao s Lady Dianom koja je preminula prije točno 26 godina.

'Princeza naroda' je krajem osamdesetih godina 'ludjela' za tadašnjim najboljim srpskim tenisačem, saznaje Kurir. Lady Diana je zavodila Bobu, iako je tad bila u braku s princom Charlesom, a on s nevjenčanom suprugom Zoricom. Često je dolazila na njegove mečeve, pratila ga s običnih tribina, iako su članovi kraljevske obitelji imali VIP ložu samo kako bi mu bila što bliže.

Slobodan Boba Živojinović i Lepa Brena
Instagram 

Upoznali su se 1987., o čemu svjedoči fotografija na kojoj Diana pozira s Bobom i njegovim najstarijim sinom Filipom. Tim povodom Kurir je kontaktirao Živojinovića i otvoreno ga priupitao o navedenim šuškanjima.

'A dobro, nećemo o tome. Ne želim sad pričati o tome jer ona nije više s nama. Velika je stvar kada te na meč dođe bodriti netko poput nje, jer se nije događalo da netko iz kraljevske obitelji navija za tebe s tribina', tajnovit je Boba.

Slobodan Boba Živojinović i princeza Diana
Kurir/Privatna arhiva 

Boba je otkrio prvi susret s pokojnom princezom.

'Tjedan dana prije Wimbledona 1987. godine održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od sudionika, pored još nekoliko poznatih tenisača. Tada sam upoznao Lady Dianu. U prvom razgovoru pitala me jesam li ja taj tenisač koji ima najjači servis. Dobila je potvrdan odgovor. Iduće godine isto se održavao egzibicijski meč, pa je ona opet došla. I ponovno me pitala je li moj servis i dalje dobar. Tada smo se počeli viđati i družiti. Bili smo bliski', priča Živojinović.

Slobodan Boba Živojinović
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Laskalo mu je to što je njegove mečeve pratila s običnih tribina.

'Navijala je za mene. Bilo mi je izuzetno drago što me podržava jedna takva žena. Voljela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to. Diana je bila predivna osoba s kojom sam mogao razgovarati o običnim stvarima. Njena veličina bila je u toj normalnoj komunikaciji. Iznenadio sam se koliko je prirodna žena. Počaćen sam što sam je poznavao. Naši dugi razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj djeci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harryja, pa su nam to, uglavnom, bile teme za razgovor', prisjeća se nekadašnji sportaš.

Princeza Diana
Hugh Thompson / Capital pictures / Profimedia 

Podsjetimo, Boba se kasnije razveo od Zorice i 1992. vjenčao s Lepom Brenom, a Lady Di se razvela od Charlesa i započela vezu s Dodijem Al-Fayedom.

Diana i njen zaručnik su 31. kolovoza 1997. poginuli u tunelu u Parizu.