Legendarni makedonski kantautor i bivši gitarist benda 'Leb i sol' Vlatko Stefanovski rijetko govori o privatnom životu. Imao je stabilan brak dug tri desetljeća sa suprugom Gordanom koji je okončan njenom smrću.

Vlatko Stefanovski
Ivana Ivanović/PIXSELL 

'Ljubav... Pa bilo je i promašaja i finih veza. I razočarenja i zvjezdanih trenutka s određenim djevojkama, ovdje u Skoplju, iz moje gimnazije. Ali imao sam poprilično stabilan brak. Živio sam više od 30 godina s jednom osobom koja je, nažalost, otišla prije vremena. Gordana Milić Stefanovski. Nažalost, imao sam težak period tijekom posljednjih godina... Nakon supruge otišao je i moj brat, i to vrlo brzo. Godinu za godinom. I stvarno više nisam mogao podnijeti sve to što mi se događalo. Bilo je previše. Nisam bio spreman za toliko boli za kratko vrijeme. Stvarno sam užasno teško razdoblje preživio. Ne mogu o tome ništa više pričati. Sorry', rekao je jenom prilikom Vlatko koji je i bez roditelja ostao rano.

'Već dugo godina mi nedostaju roditelji. Poprilično mlad sam ih izgubio. Oca kad sam imao 24 godine, a majku kad sam imao 27. Dok imate roditelje, imate 'back up' za sve, i financijski, i emocionalni, i svaki drugi. Poslije ste na vjetrometini, pa što vam život donese. Ali ne možeš protiv sudbine. To su stvari koje ne kontroliraš', rekao je glazbenik za Kurir i istaknuo da ništa ne treba odgađati.

Vlatko Stefanovski
Ivana Ivanović/PIXSELL 

'Pravih se riječi uvijek kasno sjetim, kao i onoga što bih napravio. Zato kad nešto nađeš - zgrabi! Nemoj ostavljati za sutra. To mi se pokazalo kao ispravno sto puta. Na primjer, jedanput sam noću stigao u New York i vidio sjajnu gitaru u jednoj trgovini. Kažem, pa neću valjda prvi dan kupovati gitaru?! I ostavim to za sutra. Sutradan je nije bilo, netko je bio brži i kupio je. I onda uvijek napraviš kompromis koji nije dobar. To vrijedi i za ljude, i za kuće, prijateljstva. Kad nađeš pravog prijatelja, zgrabi ga i čuvaj. Kad nađeš pravu djvojku, zgrabi je i čuvaj je', rekao je on.

Inače, manje je poznato da njegovo pravo ime nije Vlatko nego Vladimir.