Margita Magi Stefanović, članica kultne rock grupe EKV, rođena je na današnji dan 1959. godine, no život u bijedi skončala je u rujnu 2002.

U bivšoj državi predstavljala je simbol ljepote, a zanimljivo je i da je dobila titulu 'crne princeze' novog vala, dok se vremenom ta titula počela pretvarati u surovu realnost. Od velike i uspješne zvijezde došla je do doma za beskućnike, potpuno zaboravljena i odbčena od svih.

Margita Magi Stefanović
Youtube/Screenshot 

Talent za umjetnost naslijedila je od oca, koji je bio kazališni i TV redatelj, Slavoljub Stefanović-Ravasi. Završila je glazbenu školu, gdje su prepoznali njen veliki potencijal. Njen talent bio je toliko očigledan da su joj nudili i školovanje na prestižnom konzervatoriju u Moskvi. No njena majka smatrala je da je Magi isuviše mlada za tako nešto, te ostaje u Beogradu gdje upisuje Arhitektonski fakultet.

Početak njene uspješne karijere obilježio je susret s osnivačem benda Katarina II, Milanom Mladenovićem, 1982. godine. Njena pojava i talent oduševili su Mladenovića koji joj je odmah ponudio mjesto u bendu. 1984. godine grupa je izdala svoj prvi album, nakon čega kreću put uspješne turneje. Nakon promjene sastava benda, budući da je otišao nosioc licence imena Katarina II, bend mijenja ime u Ekatarina Velika - EKV.

Magi je bila jedna od najistaknutijih članica ove grupe, a njen veliki utjecaj na glazbu EKV-a učinio je da njeno ime postane sinonim za istu. Ipak, godine uspjeha protekle su u borbi s teškim narkoticima, kako Magi tako i ostalih članova benda. Njen sunovrat počinje nakon raspada grupe, koji su svi s tugom dočekali, pa se čini da ju je jedino glazba držala na životu.

Unatoč tome što je bila ultra uspješna na profesionalnom planu, njen privtni život postajao je sve tužniji. Borila se s ovisnošću o drogama koja je eskalirala nakon očeve smrti. Magi se pokušavala na sve načine osloboditi poroka, ali se činilo da nema povratka.

Prodala je obiteljski stan, te je na periferiji Beograda kupila dva manja, a ostatak novca iskoristila je za put u daleku Indiju. Imala je veliku želju u dalekoj zemlji promijeniti svoj život, no njena želja se nije ostvarila. Ubrzo se vraća u Beograd i povlači jedan hrabar potez, koji će je skupo koštati. Naime, Magi prodaje oba stana da bi, nakon što je potrošila sav novac, ostala na ulici.

Posljednje godine života provela je u napuštenoj garaži u predgrađu Beograda, točnije Borči, i skloništu za beskućnike na Voždovcu. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć i mrvice hrane koje su joj s vremena na vrijeme donosili njeni fanovi. Umrla je 18. rujna 2002. godine u klinici za zarazne bolesti u Beogradu, u 43. godini života.