U subotu je održano finale 68. Eurosonga u kojem je pobjedu odnijela Švicarska, a Hrvatska je s 44 boda manje završila na drugom mjestu.

Susjedna Srbija našla se na 17. mjestu, a samo osam od 37 zemalja glasovalo je za Teyu Doru i pjesmu 'Ramonda'. Iako je Marija Šerifović prethodnih dana pozivala publiku na koncertima da 'da 12 bodova Hrvatskoj, ali i Hrvatska Srbiji 12', to se nije dogodilo.

Marija Šerifović
Matija Habljak/Pixsell 

Naime, srpski žiri je Baby Lasagni dao 12 bodova što je u programu uživo pročitala Konstrakta, dok je naš žiri njihovu pjesmu nagradio s tri boda. Reakcija Marije Šerifović na društvenim mrežama govori da je pobjesnila.

'Saznajte mi tko je žiri u Hrvatskoj', napisala je Marija pratiteljima, da bi kasnije čestitala i Teya Dori i Baby Lasagni, sretna što se 'uz mnogo pi*darija završio ovaj cirkus'.

Podsjetimo, članovi hrvatskog žirija bili su Srđan Sekulović Skansi (glazbeni producent, skladatelj, tekstopisac), Ivana Vrdoljak - Vanna (pop pjevačica, autorica tekstova, predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila 10. mjesto), Dino Jelusić (rock pjevač, skladatelj, tekstopisac, pobjednik na prvom Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2003. u Danskoj), Mihovil Šoštarić Lockroom (glazbeni producent, tekstopisac) i Gina Victoria Damjanović (pjevačica, autorica tekstova).

Dino Jelusić i Ivana Vrdoljak Vanna
Youtube/Screenshot 

Hrvatski žiri dao je 12 bodova Portugalu, 10 Sloveniji, Irskoj 8, Ukrajini 6, Luksemburgu 5, Francuskoj 4, Srbiji 3, Švedskoj 2 i jedan bod Cipru. Pobjedniku, Švicarcu Nemi dao je 0 bodova.

Glasovi hrvatske publike su: Švicarska 1, Švedska 2, Armenija 3, Estonija 4, Irska 5, Francuska 6, Italija 7, Ukrajina 8, Slovenija 10 i Srbija 12.