Godine 2007. Eurovizija je održana u Helsinkiju, a predstavnica Srbije, Marija Šerifović, odnijela je pobjedu zahvaljujući pjesmi 'Molitva'.

Marija Šerifović
JUSSI NUKARI / AFP / Profimedia 

Sljedeće 2008. godine Eurosong je došao u Beograd, a voditeljski par bili su Željko i Jovana Joksimović.

Željko i Jovana Joksimović
Youtube/Screenshot 

Ipak, malotko se sjeća da su srpske teniske legende, Ana Ivanović i Novak Đoković, zamalo bili na njihovom mjestu.

Prijedlog tadašnjeg direktora RTS-a bio je da Ana Ivanović bude voditeljica Eurosonga i to je danima bila udarna tema medija u Srbiji, ali i diljem regije. Kako je Anin otac tada naveo, poziv da vodi najprestižnije glazbeno natjecanje za nju je predstavljao veliku čast, ali najveća prepreka za Anu koja se tada i dalje aktivno bavila tenisom bila je činjenica da se u isto vrijeme održavao 'Roland Garros'.

Duška Vučinić, dugogodišnja PR agentica srpskog izbora za 'Pesmu Evrovizije' tad je rekla da je to odlična ideja i da bi najbolji partner Ane Ivanović u voditeljskom poslu bio Novak Đoković.

Ana Ivanović i Novak Đoković
SMG / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA 

'Ideja je odlična jer su Ana i Novak srpski brend broj jedan u svijetu. Nole pritom slovi za velikog showmana, koji se na sceni ne bi libio zaplesati i zapjevati', rekla je ona tada istaknuvši da bi njihovo pojavljivanje bio odličan marketinški potez, a Novak Đoković, koji je tad imao 21 godinu pojavio se u 'Beogradskoj areni' kao specijalni gost.

Ana Ivanović izjavila je 2008. godine da da bi joj bila velika čast voditi čuveno natjecanje.

'Znam da je termin Eurosonga jako blizu 'Roland Garossu', pa će sve ići malo teže, ali vidjet ćemo', pisalo je tada u izjavi Ane Ivanović na njenoj službenoj stranici.

Jovana Joksimović i Željko Joksimović
Instagram 

Podsjetimo, između sad sretnog bračnog para, pjevača Željka Joksimovića i voditeljice Jovane Joksimović, planule su ljubavne iskrice upravo 2008. godine kad su zajedno vodili Eurosong koji se održao u Beogradu.