Iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, Lepa Brena se već neko vrijeme bori s trombozom. Pjevačica je jednom prilikom otvoreno i progovorila o ovoj temi.

Od kada se suočila s dijagnozom, pažljivo vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovito trenira.

Lepa Brena
Sonja Spasić/Kurir 

'Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kad sam se s trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovit pacijent. Navikla sam tako živjeti, znam što ne smijem piti i jesti, kao i kako se moj život treba odvijati po zdravstvenim pravilima. Naučila sam živjeti po pravilima i biti sretna... Cijepila sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcionira po pravilima i mi se moramo uklopiti u njih', rekla je Brena jednom prilikom.

Inače, s teškom dijagnozom suočila se prije 12 godina kad je operirana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Da nešto nije u redu sa zdravljem, pjevačica je primijetila na koncertu kad joj je ruka odjednom postala ljubičasto-plava.

Lepa Brena
Antonio Ahel/Pixsell 

'Nije mi palo na pamet da bi trebala prekinuti koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih žila gdje su mi ustanovili totalno začepljenje potključne vene i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam doslovno nepokretna 12 dana s rukom koja je stajala u jednom položaju. Tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli sanirati da mi se otvori 70 posto potključne veze i 100 posto potpazušne vene. Bio je to moj prvi susret s trombozom. Bila sam u šoku', navela je Lepa Brena.

Od tada je usporila tempo i promijenila način prehrane. Jede isključivo ribu, kuhano meso, ali bez svinjetine i janjetine, voće, povrće i sve to bez kruha. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dvije vina, a uz to redovito vježba.