Mnoge estradne osobe vodile su bitku s viškom kilograma i započinjale razne dijete kako bi svoju liniju doveli do savršenstva.

Lepa Brena otkrila je tajnu svoje vitke linije.

'Ujutro sam obično jela jedno ili dva jaja. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna juha bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda s povrćem, a ne da se kuha do besvijesti pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cijele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuhano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu', rekla je svojevremeno Brena za Blic ženu.

Lepa Brena
Igor Soban/Pixsell 

Njenim stopama išla je i pjevačica Ana Bekuta, koja je zbog motivacije i rada na sebi odlučila se otarasiti viškova.

Koncept je podrazumijevao da je pjevačica imala dnevno pet obroka, tri glavna i dvije užine, jela je striktno na tri sata, nije koristila sol, kao začine je upotrebljavala papar i kukurkumu i to uvijek zajedno, hranu spremala na maslinovom ulju, a krumpir izbacila iz jelovnika. Svakog dana je pila 1,5 litru vode i dosta čaja od preslice. Konzumirala je mliječne proizvode bez laktoze zbog alergije. Ključan dio Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće s niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

'Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas. Za tri mjeseca je otišlo 12 kilograma, ali je poslije išlo malo sporije. Otprilike, dva i pol do tri kilograma mjesečno', ispričala je Ana.

Jelena Karleuša je uz pomoć korigirane prehrane uspjela smršavjeti 10 kilograma i dovesti svoju figuru do perfekcije. Karleuša je poznata kao veliki zagovornik veganske prehrane. Pjevačica pored zdravstvenih prednosti koju ovaj vid prehrane donosi, veganstvo vidi kao borbu za očuvanje životinjskog svijeta širom planete.

Ne jede meso, minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mliječnih proizvoda, a jede mnogo voća i povrća. Kako je jednom prilikom istakla, nikada nije popila kavu, a pije minimum tri litra vode dnevno, dok slatkiše prezire.

'Obožavamo 'zamjenu za meso', koja ima identičan ukus kao meso, ali pravi se od proteina graška', otkrila je Karleuša jednom prilikom.

Jelena Karleuša u kožnoj haljini
Instagram 

Pjevačica Emina Jahović poznata je po vitkom izgledu, a zarad održavanja kilaže i čišćenja organizma od toksina i masti pribjegava metodama koje mnogi smatraju nezdravim i zabrinjavajućim.

Emina je svojevremeno začudila javnost kada je otkrila da zbog svog izgleda gladuje.

'Gladujem jednom mjesečno. To radim već neko vrijeme. Ne jedem po 48 sati točno', priznala je Emina.