Proslavljeni kantautor Željko Joksimović nedavno je nastupio u finalu natjecanja srpske 'Pesme za Evroviziju' povodom obilježavanja 20 godina otkako je s pjesmom 'Lane moje' nastupio na Eurosongu predstavljajući Srbiju i Crnu Goru.

Željko i Jovana Joksimović
Instagram 

Tad je osvojio drugo mjesto, a eurovizijsku publiku totalno oduševio, pa ne čudi što se i kasnije vraćao na ovo natjecanje, bilo kao izvođač ili kao autor. Nakon što je Marija Šerifović 2007. pobijedila na Euroviziji, pjevač je naredne godine u Beogradu vodio program s voditeljicomJovanom Janković, a upravo tada započela je njihova ljubavna priča koja traje i danas.

Ljubav Jovane i Željka Joksimovića

Jovana i Željko upoznali su se te 2008. godine, a malo je poznato kako je on postao voditelj Eurovizije u Srbiji. Naime, upravo je Jovana predložila da čuveni pjevač i kompozitor vodi program i bude pored nje na pozornici.

Željko i Jovana Joksimović
Youtube/Screenshot 

'Kad je Marija pobijedila, svi smo bili presretni. Dugo se nagađalo tko će biti voditelj, a ja sam na nekoliko sastanaka predlagala da baš Željko bude voditelj, on je pjevač koji je dobro poznat eurovizijskoj publici. Prije nego što smo se upoznali ljudi su mi govorili da je on arogantan i čudan tip, ali mislim da su pogriješili. Od prvog dana smo se poklopili i na samim probama smo bili dobro uigrani', prisjetila se jednom prilikom.

U emisiji 'Iz profila' otkrila je i da su oboje u tom trenutku bili u vezama.

Jovana i Željko Joksimović
Dragana Udovičić/Kurir 

'Oboje smo bili zauzeti kad smo se upoznali. Mislim da se ljubav ili dogodi ili ne dogodi. Nama se dogodila, ne zbog toga što smo puno vremena provodili zajedno, nego se jednostavno samo dogodila', objasnila je voditeljica.

U tom trenutku, ona je bila jedno od najpoznatijih TV lica, no svoj privatni život nikad nije eksponirala javno. Nakon što je obznanila svoju ljubav s jednim od najpopularnijih glazbenika u regiji, Jovana se našla u neočekivanoj situaciji – postala je tema tabloida.

'Ja sam do tada medijima davala izjave samo o poslu. Nastao je problem, radila sam na RTS-u, izbrojala sam da smo oko osam tjedana bili na naslovnicama, meni je to bilo dosta čudno, ali smo na kraju nadišli sve', istaknula je.

Nakon nekoliko godina skladne veze, Željko i Jovana vjenčali su se na Maldivima 20. siječnja 2012. godine, tiho i bez medijske pompe.

'Bila je to čista formalnost jer je za nas vjenčanje ono što smo već obavili na Maldivima', rekla je voditeljica nakon intimnog vjenčanja. Par je potom dobio sina Kostu, a poslije dvije godine braka priredili su i romantično crkveno vjenčanje u Beogradu.

Nakon toga, njihovu sreću upotpunile su blizanke Srna i Ana.