Željko i Jovana Joksimović među prvima su znali da se Melina i Haris Džinović razvode.

Pjevač i voditeljica su htjeli pomoći prijateljima da riješe bračne nesuglasice, ali bezuspješno. To za Kurir tvrdi izvor dobro upućen u njihove prijateljske relacije.

Željko i Jovana Joksimović
Nemanja Nikolić/Kurir 

'Željko je jako blizak prijatelj s Harisom. Cijene se i poštuju, tu su jedan za drugog u svakoj situaciji. On i Jovana su prije svih i saznali kako u braku Džinovića ne cvjetaju ruže. Nikome to nisu govorili. Nisu se čak ni miješali, ali su htjeli pomoći i prijateljski su ih posavjetovali da neko vrijeme razmisle o razvodu. To je bilo još prije dvije godine. Na neki način su Jovana i Željko doprinijeli tome da Melina i Haris prolongiraju razvod. Željku je bilo krivo kada mu je kolega priopćio da više nema smisla truditi se oko zajednice koja ne može opstati. Joksimović, koji je već prošao jedan razvod, razumio ga je i savjetovao da s Melinom ostane u fer i korektnom odnosu. Tako je i bilo', priča sugovornik.

Prema njegovim riječima, Melina od Harisa nije zahtijevala imovinu. Ona je zahvalna Harisu što joj je pomogao da svjetski jet set nosi njene kreacije.

Melina i Haris Džinović.jpg
Dragana Udovičić/Kurir 

'Svašta se piše posljednjih dana, ali Melina nije materijalist. Svjesna je da nekretnine i sve što je stekla u braku s Džinovićem ostaje nasljednicima. Njoj je Haris pomogao probiti se u modnoj industriji, i to na svjetskom nivou. To joj je bilo najvažnije. Ona je svoj san ostvarila. Uspješna je samostalna i poslovna žena koja ne ovisi o suprugu. Emocije su se među njima ugasile i to je glavni razlog zbog čega su se odlučili papirnato razvesti', naveo je izvor.

Prašina koja se podignula nakon što je kao bomba odjeknula vijest da se razvode Melina i Haris Džinović - ne spušta se. Dizajnerica je navodno još prije nekoliko dana spakirala kovčege i otputovala u Sarajevo, gdje trenutno boravi.

Melina
Instagram