Jasmina Bosančić jedna je od upečatljivijih kandidatkinja 'Ljubavi na selu' koja na društvenim mrežama voli podržati svoje prijateljice Irenu Slopšek i Ines Petrić.

Naime, ova pjesnikinja, prozaistica, esejistica i dramatičarka nedavno je na društvenim mrežama našeg portala za Irenu Slopšek napisala kako joj je spasila život. U razgovoru nam je rekla čime je Zagrepčanka  zadužila te je otkrila niz nepoznatih detalja iz svog života, a neki su zaista potresni.

Jasmina Bosančić
RTL 

Često na društvenim mrežama branite svoje prijateljice iz 'Ljubav je na selu', a jednom ste napisali da vam je Irena spasila život. Što se točno dogodilo? Kako vam je spasila život?

Irena je sa mnom radila u jednoj uglednoj informatičkoj tvrtki na projektu digitalizacije zemljišnih knjiga za Ministarstvo pravosuđa RH, gdje smo vrlo brzo 'kliknule' jer imamo sličan svjetonazor, obožavamo kazalište i životinje, dobru hranu, naročito sarmu, čokoladu, kolače, sve vrste slastica. Obje smo izgubile tate i jedna drugu najbolje razumijemo, jer smo svojim tatama bile mezimice i centar svijeta. Irena mi je pomogla u kritičnim trenucima kada sam uslijed komplikacija od višegodišnje bolesti iznenada završila na operaciji u kojoj mi je odrezan jedan metar debelog crijeva. Za dlaku sam izbjegla smrt. Hvala kirurgu dr. Vrgi što mi, ipak, nije stavio stomu. Irena mi je pomagala i konkretno i moralnom podrškom. Bila me u jednom trenu spremna odvesti k sebi ako se stanje pogorša. Dignula me moralno u trenucima kada sam kod kuće, sama samcata, ležeći, osjećala bojazan i polako bivala svjesna da sam bila nadomak smrti. I to pred sam moj pravoslavni Uskrs, stoga ovogodišnji Uskrs kanim proslaviti s Irenom i još nekim dragim osobama jer je to moj drugi rođendan, moje uskrsnuće.

U LJNS se niste libili iskazati svoje emocije i mišljenje o farmeru i kandidatkinjama. Biste li napravili nešto drukčije, da možete vratiti vrijeme?

U šou sam jasno i bez zadrške rekla što mislim i osjećam jer sam iskrena, svakom kažem u lice što mislim. Iskrene riječi ne mogu povrijediti onoga koji shvaća njihovu semantiku. Ja sam uvijek za refleksivnu konstruktivnu kritiku. Ne volim dvoličnost, tračeve. Principijelnost je moja vrlina, tako sam odgojena.

Jasmina Bosančić
Facebook 

Bili ste na Miroslavovoj farmi koji je ljubav pronašao s Gabi? Kako komentirate njihove zaruke?

Gabrijela je od Miroslava mlađa toliko puno da mu može biti kći po godinama, stoga će takva ljubav moći trajati dokle god će biti ostvariv njihov međusobni interes. Gabrijela je u suštini nesretna djevojka koja nedostatak očinske i majčinske ljubavi, pažnje i skrbi traži na kriv način. Prvo mora prihvatiti činjenicu da joj nikad Miroslavova majka, dakle potencijalna svekrva, neće biti nadomjestak za majku. Gabrijelu razumijem bolje no što ona to misli jer i sama sam odrasla kao kći samohranog oca, ali sam oduvijek bila svjesna da majku, koju nisam imala, nitko i ništa neće zamijeniti. Ostaje praznina, ali život ide dalje i ne treba se opterećivati ljubavnim neuspjehom vlastitih roditelja. Njihov neuspjeh nije djetetov neuspjeh. Ja Gabrijeli od srca želim sreću i zdravlje i da se skrasi s čovjekom svojih godina.

Mnogi su komentirali vaš način šminkanja, a nedavno ste postali plavuša. Kako to da ste se odlučili na tako drastičnu promjenu imidža?

Šminkanje je bila zafrkancija jer sam htjela dokonim ljudima koji do podne mrze sebe, a popodne cijeli svijet, dati malo materijala za živciranje. Haha... Oduvijek sam htjela biti plavuša. Jedan dan kad sam donijela neku važnu životnu ulogu, o kojoj zasad ništa neću reći, odvažila sam učiniti i fizičku transformaciju. To je bio idealan trenutak.

Jasmina Bosančić
RTL 

Vi ste i pjesnikinja. Gdje pronalazite inspiraciju?

Pjesnikinja sam, ali i prozaistica, esejistica, dramatičarka. Imam i stručno zvanje dramskog voditelja.
Inspiracija pronalazi mene. Ideje dolaze intuitivno. Pišem od desete, objavljujem od 25.godine. Sad imam kreativnu pauzu jer se pripremam na drastičnu promjenu u spisateljskom radu, za koju treba koliko hrabrosti, toliko i umjetničkog inata. Jer umjetnik mora biti buntovan kako bi bio autentičan i originalan. Nisam ukalupljena u fahove, ladice, žanrove. Inspiracija je svuda oko mene. Pišem iskreno, imam jaku intuiciju i sinestet sam. Samo sam u dva eseja unijela autobiografske elemente, svi ostali radovi su plod moje mašte. Ali uz maštu, nadahnuće i intuiciju, tu je i erudicija.

Jeste li napokon pronašli ljubav?

Čovjek mog života nije me još pronašao. Jer me traži na krivim mjestima i među krivim ljudima. Ali doći će... Posjedujem Penelopinu strpljivost i Antigoninu hrabrost.