Kazališnog i filmskog glumca te umirovljenog televizijskog voditelja, Vinka Štefanca, mnogi pamte kao zaštitno lice prvog hrvatskog reality showa 'Story Supernova'.

Vinko Štefanac
Youtube/Screenshot 

Naime, 'Story Supernova' prikazivao se davne 2003. godine,a cilj Nove TV bio je iznjedriti nove hrvatske voditeljske zvijezde. Pobjedu je odnio Marin Tironi, a većina natjecatelja i dalje je aktualna u medijskom svijetu.

Štefanac je tada preuzeo većinu angažmana pa je vodio i druge poznate showove poput 'Hrvatskog idola', 'Supermilijunaša' i bosanskohercegovačkog 'OBN Music Talents'. Pojavljivao se i u popularnim sapunicama kao što su 'Larin izbor', 'Najbolje godine', 'Ponos Ratkajevih' i 'Obični ljudi'.

No prije šest godina našao se u centru skandala kada je fizički napao i ozlijedio umirovljenika u Zagrebu. Kako je tada pisao portal 24sata, Štefanac je zbog napada na muškarca kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 600 kuna. Napadnuti muškarac ispričao je da ga je voditelj srušio na pod, a onda nastavio udarati nogama što je, tvrdio je umirovljenik, trajalo čak 20 minuta. Navodno je bio i alkoholiziran, a umirovljenik je rekao da mu se kasnije došao ispričati, no da ta isprika nije bila iskrena.

Vinko Štefanac
Duško Jaramaz/Pixsell 

Za Večernji list nakon incidenta svoju je stranu ispričao i Štefanac koji je rekao da mu je žao, ali da je bio isprovociran.

'Žao mi je što sam se našao u takvoj situaciji, ali ne osjećam se krivim za iniciranje sukoba. Bio sam isprovociran. Kao i svakog dana rekreativno sam se vozio biciklom i tu nedjelju u 18 sati prolazio sam Prilazom baruna Filipovića. Na pločniku su bila dva gospodina srednjih godina s dva psa. Deset metara nakon što sam prošao ispred njih taj me čovjek pogrdno oslovio i postavio mi pitanje što radim na toj strani ceste. Ljutito mi je rekao nek se gonim na drugu stranu ceste. U tom trenutku sam sišao s bicikla i prišao mu te mu rekao da smatram kako ovo nije način razgovora. Upitao sam ga misli li da je ta strana ceste rezervirana samo za njih i pse na što me je gurnuo i rekao: ’Ajde makni se, pijan si’. Gurnuo mi je rame, a ja sam ga odgurnuo. Međutim, kako se uhvatio za bicikl, tako je s njime pao na pod', prisjetio se i rekao da nije bilo nikakvog cipelarenja, kao što je umirovljenik ispričao.

Vinko Štefanac
Duško Jaramaz/Pixsell 

Posljednjih godina posvetio se radu u kazalištu, a javnosti je manje poznato da već nekoliko godina održava besplatne dramske radionice u domovima za starije osobe te u osnovnim školama. Radio je i s djecom s poteškoćama u razvoju, a glumi je podučavao i romsku djecu. Također, nedavno je napravio kratkometražni edukativni film 'Potres i druge zagrebačke zgode'.