Violetu i Nikšu Kekezovića mnogi poznaju kao simpatične natjecatelje treće sezone ‘Big Brothera’, ali i kao najdugovječniji domaći reality par. Nakon što su napustili BB kuću, Violeta i Nikša svoju su ljubav nastavili u Splitu gdje su stvorili zdravu i sretnu obitelj te zavidne karijere.

Kekezovići su nam u intervjuu otkrili kako danas, nakon skoro 18 godina, gledaju na sudjelovanje u ‘Big Brotheru’, a nešto rječitija Violeta s nama je podijelila i recept za uspješan brak.

Violeta i Nikša Kekezović
Privatna arhiva 

Upoznali ste se prije skoro 18 godina u BB kući te ste postali jedan od najdugovječnijih reality parova. Gdje su Violeta i Nikša danas?

Da prošlo je 18 godina... Nekad i sami ne možemo vjerovati da je toliko vremena prošlo. U braku smo 12 godina i imamo dvoje djece, 11-godišnjeg sina Jakova i 4-godišnju kćer Nikol. Živimo u Splitu i radimo poslove koje volimo. Nikša je trener nogometa za dječiji uzrast, a ja imam svoju tvrtku koja se bavi uslugama šminkanja. Usklađujemo poslovni život i obaveze oko djece kojih je, znati će svi roditelji, jakoo puno.

Naime, Jakov ide u 4. razred i intenzivno trenira nogomet u NK ‘Adriatic’, a Nikol trenira ples u plesnoj školi ‘TSM’. Tako da smo oboje full u pogonu. Jedno je sigurno, život nam je dinamičan i zanimljiv.

Jeste li u počecima svoje veze ikad pomislili da će se vaša ljubav okruniti brakom te da ćete jednog dana stvoriti obitelj?

Nikša, kada nas pitaju o počecima naše veze, uvijek kaže da je on znao kako ću ja biti njegova žena, a ja sam bila mlada pa nisam tako daleko razmišljala. No svakako sam se vidjela u vezi s Nikšom. Postepeno smo gradili našu vezu i jako smo sretni i ponosni na to kako samo nekako, sve u svoje vrijeme, radili i tako stvorili obitelj i dom.

Violeta i Nikša Kekezović
Privanta arhiva 

Kad se sjetite vašeg sudjelovanja u BB-u, što vam prvo padne na pamet? Bi li opet ponovili to iskustvo?

Što se tiče BB i sudjelovanja u njemu, mi kao par koji se tamo i upoznao imamo jako lijepa sjećanja. Prisjetimo se jako često nekih smješnih zadataka koje smo odrađivali kada smo bili tamo i sada nam je sve to zabavno. U ovim godinama ne bi ponovili to iskustvo jer vodimo drukčije živote, ali da nas pitate za ono vrijeme, naš odgovor bi sigurno bio da bi opet sve ponovili.

Pogledate li nekad stare snimke na YouTubeu? Sramite li se nečeg?

Nikša češće pogleda snimke s YouTbe-a nego ja. Zna mi pokazati neke snimke na koje sam već i zaboravila pa mi je zabavno ponekad ih pogledati. Ne sramimo se apsolutno ničega. Mislim da smo bili skroz korektni. U to vrijeme je sve bilo nekako puno odmjerenije i umjerenije.

Violeta i Nikša Kekezović
Privatna arhiva 

Jeste li i dalje u kontaktu s nekim od bivših sustanara?

U kontaktu smo s bivšim stanarima samo na društvenim mrežama. Svi žive u nekim drugim gradovima i državama. Nikšu najčešće zove pobjednik Danijel iz Zadra i uvijek nam je drago čuti ga.

Violeta, kako vam se, kao rođenoj Riječanki, bilo naviknuti na život u Splitu i dalmatinski mentalitet?

Došla sam u Split kad sam imala 21 godinu i nije mi bilo teško naviknuti se. Dalmatinski mentalitet je drukčiji od onog mog ali, nekako, moja iskustva su jako pozitivna. Super su me prihvatili pa je možda i zbog toga bilo puno lakše.

Violeta i Nikša Kekezović
Privatna arhiva 

Kome su djeca privrženija? Na koji ih način odgajate? Namjeravate li imati još djece?

Mislim da je kod nas ona klasična priča da je sin moj mezimac, a kći tatina. Uglavnom, oboje se jako trudimo oko odgoja djece. Moja uloga je više pomagati oko škole, a Nikša oko sporta. Imamo isti cilj, a to je da nam djeca budu dobri i sretni ljudi u ovim zahtjevnim vremenima. Želim sačuvati i izgraditi važne životne vrijednosti i odgajati ih u sportskome duhu. Ne planiramo imati još djece, ali nikad ne reci nikad.

Vi ste uspješan make-up artist, a klijenti su vam mnogi splitski estradnjaci. Je li vam bilo teško izgraditi karijeru nakon BB-a? Jesu li vas klijenti možda gledali s predrasudama?

Uspjela sam izgraditi zaista uspješan posao kao make-up artist i da, mnoge poznate splitske dame su moje klijentice na što sam jako ponosna. Školu sam završila odmah nakon završetka ‘Big Brothera’ i već sam dugo u tome. Mislim da nikome nije baš lako izgraditi karijeru i potrebno je puno rada i truda, ali ja sada mogu reći da sam u tome uspijela. Pitali ste me ima li netko predrasude prema meni... Sigurna sam da one postoje, ali isto tako sam sve te ljude razuvjerila. Danas, kada moje klijente pitaju tko vas šminka, vrlo često ćete čuti: ‘Violeta iz Big Brothera!’, što mi je jako simpa. Trenutno imam klijentice koje imaju maturalnu zabavu samim tim se nisu ni rodile kad sam bila u realityju. Tako da postoje i one koje me znaju kao Violetu make-up artisticu, što smtram velikim uspjehom.

Koji je vaš recept za uspješan brak?

Recept za uspješan brak ne postoji. Postoje koraci i radnje koje radiš kako bi oboje dobro funkcionirali i bili sretni. Ljubav i poštovanje temelj su braka, a uz to još milijun drugih stvari. Mislimo da je jako bitno da partneri zajedno rastu, podržavaju se i međusobno puno komuniciraju. Za kraj možemo reći da su u braku mali znakovi pažnje od velikog značaja.