Na Hrvatskom radiju 2. predstavljene su pjesme koje će se natjecati na ovogodišnjoj Dori, a publiku je odmah osvojio Baby Lasagna s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim' koji je, prema mišljenju stručnog žirija HRT-a, isprva, bio rezerva.

Naime, talentirani Istrijanin je na Doru upao nakon Zsa Zsina odustajanja, a komentatori na društvenim mrežama ne štede HRT-ovce zbog promašene odluke.

'Hoće li se netko izjasniti kako su pojedinci upali ispred Baby Lasagne?! Da se razumijemo ne navijam za tu stvar, ali bar daje neku raznolikost u moru zastarjelih balada i nekakvih 'imena na estradi', a kvaliteta nigdje. Čovjek se zapita koliko ovakvih upada nije dobilo šansu u prošlosti i je li trebamo nagađat razloge?!', jedan je od komentara na Facebooku profilu Dore.

Da stručni žiri nekad 'zažmiri' na favorite dogodilo se i 2007. godine kad je nakon diskvalifikacije Siniše Vuce zbog obiteljskog nasilja, na Dori zapjevala rezerva Danijela Pintarić i s pjesmom 'Moj svijet' osvojila 1. mjesto u polufinalu i 3. mjesto u finalu.

Naime, iste godine su se dogodila i dva odustajanja. Claudia Beni je na natječaj poslala dvije pjesme – house ritma 'Samo ti mi daj' i sporiju 'Ti si tu'. No, žiri je odabrao potonju, što je Claudiju razočaralo pa im je rekla zbogom.

Claudia Beni
Youtube 

Drugi izvođač koji je odustao bio je bivši pobjednik Goran Karan. On je trebao nastupati s pjesmom 'Pismom te ljubi milijun mandolina' na kojoj je trebao napraviti određene promjene. Pošto nije stigao, pjesmu je umjesto Karana izveo njegov sugrađanin Giuliano.

Podsjetimo, te godine su pobijedili Dado Topić i grupaDragonfly s pjesmom 'Vjerujem u ljubav' koja u Helsinkiju nije uspjela ući u finale.