Nekadašnja natjecateljica srpskog showa 'Nikad nije kasno', Vesna Kuprešak, preminula je u 55. godini nakon duge i teške bolesti. Pjevačica je dugo godina vodila bitku s tumorom jajnika i maternice, a do posljednjeg daha lavovski se borila.

'U svnju 2021. godine dijagnosticirali su mi rak jajnika i maternice, a već u lipnju operirana sam u Kliničkom centru u Beogradu. U bolnici sam dobila i virus, pa su me prebacili na Karaburmu, inače Covid bolnicu. Što da vam kažem, tek sam se operirala i s tek skinutim koncima krećem u novu borbu. Osamnaest dana sam se borila kako bi preživjela, krvna slika mi je bila jako loša, željezo palo, a nakon cijele torture i borbe smršavjela sam čak 32 kilograma', govorila je Vesna u ispovijesti.

Vesna Kuprešak
Youtube 

Zbog drastične promjene u kilaži čak ni najbolji prijatelji je nisu prepoznali.

'Bila sam potpuno druga osoba, ne duhom samo fizički, a onda je uslijedila prava borba, kako duhovna tako i za zdravlje. Oporavak od mjesec dana, zatim kemoterapije, 6 agresivnih i 17 bioloških zbog kojih mi je kosa počela otpadati. Kako nisam htjela gledati kako ostajem bez kose, sama sam obrijala glavu', pričala je Vesna, koju je samo jedna preskočena kontrola koštala zdravlja.

'Rak je jako podmukla bolest, a preventiva, točnije redovna kontrola je ipak najjeftinija opcija, to sam se uvjerila na vlastitoj koži. Do 2018. godine sam redovito išla na preglede, ali sam narednu preskočila s izgovorom 'sutra ću', to sutra je potrajalo. Došla je 2019. i početak pandemije. Trbuh mi je počeo oticati, pa sam potražila mišljenje internista, a potom i ginekologa. Kad sam čula točnu dijagnozu, bila sam očajna, u mene je ušao strah i tonula sam u laganu depresiju', govorila je preminula pjevačica.

Iako je mislila da je pobijedila rak, Vesni se bolest vratila poslije godinu dana. Ipak, nije dozvoljavala da klone duhom i trudila se uvijek biti nasmijana, čak i nastupati.

'Kilažu sam lagano vratila, a vedar duh sam uspjela održati, to me hvala Bogu, nije napustilo. Sve ide iz glave, pa tako i dobro raspoloženje i misli. Ja se za sada osjećam odlično i nadam se da ću završiti s tim. Moram redovno ići na kontrole jer je rak kronična neizlječiva bolest i nikad ne znaš kad će se vratiti. Kažu da je borba s rakom vječita borba, ali bit će kako je Sveti Petar zapisao. Nakon što ti uspostave dijagnozu možeš živjeti još mjesec, dva, tri, par godina, a možeš i dvadeset, trideset to nitko ne zna', pričala je Kuprešak.