Hanka Paldum i Duško Kuliš, velikani narodne folk glazbe, održali su koncert u šatoru u Đurđevcu. Pjevači su, sudeći prema fotografijama, i više nego oduševili sve okupljene.

Duško Kuliš je rođen 7. veljače 1960. godine u Kreševu, Bosni i Hercegovini. Od brata Dragana je naučio svirati harmoniku, a iako je htio upisati srednju glazbenu školu, ostao se školovati u kiseljačkoj gimnaziji.

Zahvaljući činjenici da mu brat svira u narodnom orkestru RT Sarajevo upoznaje ključne ljude kao što su Blagoje Košanin i Haris Džinović te za arhiv snima 20-ak snimaka pjesama, piše Wikipedia.

Duško Kuliš
Damir Špehar/Pixsell 

Na 'Ilidža Festivalu' osvaja nagradu za debitanta godine. Na Kuliševom trećem albumu najveći hit je autorska pjesma 'Suzo moja Suzana', a 1987. je proglašena i pjesmom godine. 

Da je u prošlom tisućljeću bio velika zvijezda, dokazuje i to da ga je Toma Zdravković pozvao kao jedinog gosta u svom zadnjem TV show programu.

Duško se zbog ljubavi seli u Split, gdje se oženio za Ivu Kuliš i 1996. dobiva sina Marka, a '97. kćer Enu.

Nedavno je gostovao kod Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u 2' gdje je otkrio da mnoge buni njegova narodnost.

'Na carini je uvijek šok. Pa me ispituju jesam li ja iz Hrvatske, Bosne ili Srbije. Sad više ne, sad već svi znaju da sam iz Hrvatske. Ali bila je situacija kad mi je čovjek rekao da je bacio sve moje kazete. Ja kažem: 'Kupi nove.' Bilo je takvih situacija. Interesantno, jer nitko ne pita Duška Lokina je li iz Hrvatske, ali Kuliša pitaju', rekao je za HRT.

Duško Kuliš
HRT 

Više fotografija Duška Kuliša pogledajte u galeriji.

Damir Špehar/Pixsell Duško Kuliš