Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NARODNJACI ZABRANJENI U PULI: Pazinski sud 'dignuo rampu' Bekuti, Kebi i Kulišu, mnogi ovu odluku nazivaju sramotnom

Autor TOMISLAV PARLOV

Prema odluci Trgovačkog suda u Pazinu, narodnjački koncert u Puli - neće biti održan.

 Ana Bekuta i Duško Kuliš Izvor: Instagram

Agencija Hiljadarka, odnosno društvo Cimar production, u čijoj je organizaciji bio sporni narodnjački koncert u Puli, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i direktora dvorane u kojoj se trebao održati koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović.

Nakon što se špekuliralo o mogućem preokretu, to se ipak neće dogoditi, saznaje Glas Istre.

Naime, koncert narodne glazbe u Domu sportova Mate Parlov, koji je nedavno zabranio gradonačelnik Pule Filip Zoričić, ipak neće biti, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar.

 Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Duško Kuliš Izvor: Instagram

Podsjetimo, ova priča je dobila i sudski epilog pa je agencija Hiljadarka, odnosno tvrtka Cimar production kao organizator koncerta, podnijela tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj su Duško Kuliš i prijatelji - Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović trebali nastupiti.

Gradonačelnik Zoričić svojim je utjecajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

 Filip Zoričić Izvor: Srecko Niketic/PIXSELL

Organizatori su kao nadoknadu za financijsku štetu tražili privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, točnije od novčanih potraživanja.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Povezane vijesti