Glumica Jelena Čvorović Paunovićpreminula je početkom ovog mjeseca u 75. godini u Beogradu. Javnost je Jelenu obožavala u serijama 'Porodično blago' i u 'Srećni ljudi', a njena kćer Mina se nakon njene smrti od majke oprostila potresnom porukom.

Jelena Čvorović Paunović
Youtube/Screenshot 

'Draga mama, jedini strah u životu mi je bio ikada primiti vijest da si otišla. Od sinoć me je strah koju fotografiju objaviti, budući da ti je to oduvijek bitno - kako si ispala na Facebooku, fotografirati se i biti lijepa. A najljepša si. Privilegija je što sam tvoja, a ti moja. Sada i zauvijek. Najljepši dio sebe si podarila meni, i ako je nešto dobro kod mene danas to je zbog tebe, mama. Ti si moje sunce. Ti si moja snaga. Sve si na svijetu. Mama, volim te', napisala je tada potresena Mina Paunović.

Biografija Jelene Čvorović Paunović

Jelena Čvorović Paunović rođena je 26. lipnja 1948. godine, a porijeklom je iz Bajine Bašte. Srpska kazališna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Bogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne uloge, a publika je pamti prije svega kao Ninu iz 'Otpisanih', Zorku iz 'Porodičnog blaga', Žaklinu iz 'Srećnih ljudi' i Tankosavu Tasić iz 'Bele lađe'. Zanimljivo je da je u 'Porodičnom blagu' glumila kćer Aleksandra Berčeka, a da je u stvarnosti bila dvije godine starija od njega.

Jelena Čvorović Paunović
Youtube/Screenshot 

Bila je prepoznatljiva i po svom hrapavom glasom, a jednom prilikom govorila je o tome kako mnogi ne znaju kako se zapravo zove.

'Rijetko tko od gledatelja zna kako se ja zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke 'marginalce', pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili: A što nisi igrala neku gospođu?', ispričala je jednom prilikom.

Bila je stalna članica Beogradskog dramskog kazališta, gdje je nastupala od 1985. godine. Igrala je u predstavama: 'Noć mladenaca', 'Inspektorove spletke', 'Komedija zabuna', 'Harold i Mod' i mnogim drugim, a autorica je i monodrame 'Afera koferče'.

Jelenu je prije nekoliko godina snašla obiteljska tragedija kad joj je suprug s kojim je dobila kćer Minu, preminuo, a od te tragedije se nije oporavila. Za kćer je bila mnogo vezana i jednom prilikom je otkrila da joj mnogi ne vjeruju da joj je majka glumica.