Poznati pjevač narodne glazbe Milan Babić, koji je preminuo tri godine nakon smrti svoje supruge Radmile, jedine žene koju je volio, smatran je velikim gospodinom među glazbenicima. Njegova ljubavna priča rastužila je mnoge, a po njoj se može snimiti i film.

Naime, Milan je šezdesetih godina prošlog stoljeća upoznao Radmilu, tada Todorović, koja je bila poznata pjesnikinja i tekstopiskinja. Zavoljeli su se na prvi pogled, a odmah ju je zaprosio te su u braku proveli dva desetljeća.

M;ilan Babić
Youtube/Screenshot 

Pored velike ljubavi, ona mu je pisala i pjesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih, po kojoj je postao i prepoznatljiv bila je pjesma 'Baš mi se ne da'.

Pjevača je, zato, kao grom iz vedra neba, pogodila vijest da njegova supruga na smrt bolesna, ne ostavljajući nimalo prostora za nadu. Iako je bio potpuno pripremljen za ono što će se dogoditi, nakon njenog odlaska ostao je neutješan.

Opraštajući se od supruge Radmile, s kojom je proveo 20 godina u braku, nije nihtio skrivati vol, tugu i suze. Jako je patio.

'Teško je riječima opisati kako se osjećam mjesec i pol dana poslije smrti supruge. Unatoč svijesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osjetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu opisati te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od 20 godina bili smo nerazdvojni, dijelili dobro i loše, disali na isti način. Bila je baš jaka. Nije htjela priznati poraz. Dok je bila svjesna, gotovo do posljednjeg dana, unatoč bolničkom okruženju, pravila je planove. Poslije treće operacije obavljene prošlog proljeća, čim je osjetila poboljšanje, s mnogo entuzijazma je nastavila rad u cilju očuvanja srpskog glazbenog nasljeđa', izjavio je pjevač neposredno nakon što je ostao bez supruge.

S njom je, kako je govorio, podjednako disao, mislio i radio.

Iz teške faze malo su ga uspijevali trgnuti sin Branko i kći Jovana. Međutim, srce je na kraju reklo svoje - da on ne može funkcionirati bez voljene žene.

Još jedan stih, koji mu je ona napisala, često je pjevušio: 'Kad bih mog’o i umro bih za te'.

Babić je preminuo 30. studenog 2009. u Beogradu od posljedica srčanog udara, a pronađen je u svom domu u popodnevnim satima. Hitna pomoć stigla je nakon samo nekoliko minuta, ali su samo mogli ustanoviti smrt. Umro je u svojoj kući, u fotelji. Pričalo se da je zapravo umro od tuge za ženom koju je beskrajno volio i koja je bila njegov pokretač.