Njezine popularne stihove znaju i pjevaju generacije… Tatjana Matejaš Cameron poznatija kaoTajči gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu 'Skip or Beep' bravo! radija. Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i kako je završila u zatvoru.

'Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojega sam ja odlučila otići…', kazala je.

Tajči
Bravo radio 

I dok danas svojim životnim savjetima pomaže drugima, ne krije da se u mladosti s traumama nije znala nositi. Kao tinejdžerica je doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovno zavoli sebe i vrati samopouzdanje.

'Nažalost, kao društvo nismo bili dovoljno svjesni mentalnih problema', ispričala je.

'Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti? Na koji način si sebe dovodila u pitanje?', upitala ju je Tatjana Jurić.

'Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe... Moja baka je znala reći – ja ću to ponijeti u grob... Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob', iskrena je bila Tajči.

Tajči
Bravo radio 

'Niti majci?', upitala ju je Tatjana, a Tajči dodala: 'Niti njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigdje da idem sama, ni na gažu, a bojala sam joj se i reći jer sam ju željela zaštiti. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce...'

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

'Nema imena, to nije uopće niti važno, jer to je toliko puno vremena prošlo ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane da ulažem energiju u to... I oni muškarci i njima se to događa iz neke traume...', rekla je pjevačica.

Tajči
Bravo radio 

Odlučila je ne baviti se nasilnicima nego pomagati žrtvama.

'Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja...sa ženama koje su bile totalno roblje... Žrtve seksualnog roblja nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje 'nekome pripadaju' one ti nikada neće to dati doznanja... jer se boje i jer su izmanipulirane. Samim mojim radm s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja, time kako ja odgajam svoja tri sina ja tu vidim svoju odgovornost... Treba iscijeliti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći ovaj čovjek - morate ga liječiti, ali kada tako dugo prođe vrijeme ima drugih načina na koje mi možemo utjecati da se to više ne događa i ne ponavlja', iskrena je bila.

Iscjeljenje je pronašla i u duhovnoj glazbi i pisanju. Tijekom svoga boravka ljetos u Zagrebu, kada je nastao i ovaj intervju, objavila je emotivnu ispovijest - knjigu Neslomljena, a obožavatelji će ju uskoro konačno imati priliku i čuti.