Šaban Šaulić preminuo je prije četiri godine, a 2020. se oglasila njegova navodna ljubavnica, pjevačica Ivona Negovanović Cuca, koja je tada otkrila detalje veze.

Ivona je 2016. godine za medije izjavila da je ponosna što je ljubavnica kralja narodne muzike.

'Kada bih se opet rodila, pristala bih biti ljubavnica Šabana Šaulića. Voljela bih roditi njegovo dijete, slobodna sam djevojka i imam pravo na to. Međutim, znam da bih tada prošla kroz pakao jer bi tu bilo puno prepreka. Da nije tako, odavno bih ga rodila, jer su godine i godine iza nas', kazala je.

'Na dan Šabanove smrti sam ustala u 7 ujutro, iako se ne budim rano. Odjednom sam osjetila glad i pojela sam neku bavarsku kiflu. Kao da sam osjetila da se nešto dogodilo. Potom sam se vratila u krevet kako bih nastavila spavati. Oko 11 sati sam vidjela dosta propuštenih poziva. Odmah sam nazvala Šabana na telefon. Zvonilo je, ali se nije javio. Potom sam pozvala kuma, ali se ni on nije javio. Kad smo se konačno čuli, rekla sam mu: 'Bato, gdje si? Kako je on?' Kum je potom počeo plakati i govorio je: 'Ne znam gdje je Šaban'. Plakali smo zajedno", rekla je Ceca za Republiku.rs i dodala:

Šaban Šaulić
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

'Smršavila sam 10 kilograma od njegove smrti. Ne jedem, ne pijem, ne spavam, ne dišem... Umrla sam zajedno sa Šabanom. On je sa mnom provodio vrijeme dok su njegovi bili izvan zemlje. Bili smo 15 godina zajedno. Voljela sam samo Šabana i sigurna sam da se nikada neću udati'.

Cuca je rekla i da se pjevačeva supruga Gordana nije mirila s tim da ju je Šaban volio, te da je na sve načine pokušavala razdvojiti ih.

'Gordana je platila ljude kako bi me unakazali. Htjela je da joj donesu moju kiku i unište moje lice. Ipak, saznala sam na vrijeme za njenu namjeru i odmah sam obavijestila policiju. I Šaban je bio upoznat s ovim. Međutim, zapis koji je tom prilikom napravljen je nestao u policiji', rekla je Cuca pa nastavila:

'Gordana je samo htjela Šabanov novac. Njoj su samo pare bile na umu. Šaban je bio skroman čovjek koji je vozio Fiat, a pored toga je imao i zeleni džip koji mu je na kraju Goca uzela. Stalno joj je govorio: 'Što će nama ove kućerine silne?'. On se pored mene osjećao sretno i nije htio ići kod Goce. Mene nije interesirao njegov novac niti sam ikada nešto uzela od njega. Bila mi je važna samo njegova ljubav. Iskreno, Goci ja nisam smetala upravo jer su je samo zanimale pare. Međutim, godine su prolazile, a mi smo bili i dalje zajedno, pa joj nije bilo svejedno'.

Gordana Šaulić i Šaban Šaulić u autu
Instagram