Glumac Aljoša Vučković, nažalost je iskusio ono čega se svaki roditelj pribojava. Naime, njegova kći Leana u jednom je trenutku svog života skrenula s puta i kao veoma talentirana glumica ušla u mračan svijet droge.

Leana Vučković je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umjetnosti, zajedno s Katarinom Radivojević, Anom Franić i drugima. Pripadala je klasi Predraga Bajčetića i bila jedna od najtalentiranijih u njoj, ali nije sve išlo po planu. Počela je konzumirati droge i malo po malo gubila tlo pod nogama.

Aljoša Vučković
HRT/Screenshot 

Pored činjenice da su bili očajni, njeni roditelji se nisu predavali i vjerovali su da spas, ipak, postoji. Leana je, nakon dugogodišnje borbe s ovisnošću, na kraju završila u zatvorskoj bolnici na odvikavanju. Svi napori obitelji Vučković tada nisu urodili plodom, pa je odlukom suda Leana bila privedena na obavezno liječenje od teškog oblika bolesti ovisnosti, pisali su mediji. Jednom prilikom, glumac je ovo prokomentirao za Story.rs:

'Ono što mogu reći je to da moja kći nije u zatvoru, već na liječenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebali pustiti pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rješavaju sami i onako kako najbolje mogu.'

Leana Vučković
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Na svoju i sreću njene obitelji, Leana se izvukla iz pakla droge. Sada predaje na jednom fakultetu, ima dijete i čini se da je svoj život sredila po svim pitanjima.

Podsjećanja radi, ovo nije jedina poteškoća kroz koju je glumac morao proći. Aljoša je krajem 2018. godine priznao da se bori s opakom bolešću te da će se na neko vrijeme trajno povući iz javnog života. Glumac je bio na liječenju u jednoj od beogradskoj bolnici, ali je kasnije otpušten na kućni oporavak. Tada je, po izlasku iz bolnice za medije otkrio kako se osjeća:

Aljoša Vučković
Goran Stanzl/Pixsell 

'Ništa ne radim i ne mogu raditi. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedini razlog zašto ne glumim', izjavio je Aljoša tada za Avaz.