Iako estradnjaci generalno plivaju u novcu, ne odazivaju se svi redovno na pozive za humanitarne akcije. Ipak, ima pjevača koji su do sada dali milijune kako bi se pomoglo ljudima kojima je život 'visio o koncu'.

Tako su Aco Pejović, Dragana Mirković, Halid Bešlić, Marija Šerifović i drugi redovno izdvajali pozamašne svote novca, a pritom se ne hvaleći.

Aco Pejović i djevojčica
Facebook/niste znali 

Dirljiva scena iz Viteza u Bosni i Hercegovini, gdje je Pejović nedavno održao koncert, razniježila je regiju. Tijekom nastupa, na pozornicu je izašla djevojčica kojoj je pjevač prije deset godina spasio život. Aco je prije skoro deset godina uplatio novac za Almirino liječenje, a ona je strpljivo čekala da održi koncert u njenom gradu i iznenadi ga. Pejovića je ovo toliko ganulo da zamalo nije zaplakao na pozornici, gdje je djevojčica prišla zagrliti ga.

Jedna od pjevačica s najvećim brojem održanih humanitarnih koncerata je Dragana Mirković. Ona je nekoliko puta čitave honorare donirala onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako je 2014. donirala donirala oko 26 tisuća eura za ugrožene u poplavama u Srbiji te 17 tisuća za one u Bosni i Hercegovini.

Dragana Mirković
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR 

Brojna dobročinstva napravio je i Halid Bešlić, koji je više puta isticao da mu je najbitnije da ga ljudi pamte kao dobrotvora.Pokojna pjevačica Donna Aresjavno je govorila o tome kako joj je upravo Bešlić prvi ponudio pomoć oko liječenja. Osim toga, on je svoj motel u Semizovcu dao na korištenje ljudima koji su ostali bez domova tijekom poplava u Bosni i Hercegovini 2014.

Halid Bešlić
Instagram 

Pjevačica Marija Šerifović redovno pokazuje koliko je humana. Posljednji u nizu njenih humanitarnih poteza je pomoć mladiću iz Zenice Mustafi Hrustiću, koji godinama živi ispod mosta. Marija je odlučila stvar uzeti u svoje ruke i prvo mu je platila stan godinu dana, kao i redovne obroke u lokalnoj menzi, a da bi Mustafa u potpunosti mogao socijalizirati se, osigurala mu je i zaposlenje na bazenu u Zenici.

Marija Šerifović
Instagram 

Epitet kraljice humanosti s razlogom je nosila Esma Redžepova. Čuvena pjevačica godinama nije uspijevala ostati u drugom stanju, pa su njen suprug Stevo Teodosievski i ona usvojili čak 47 djece. Osim toga, u svojoj karijeri je otpjevala 2.000 koncerata, a za svoj humanitarni rad dobila je brojna priznanja, pa čak i prestižnu nagradu UNICEF-a.

Esma Redžepova
Profimedia