Mnoge pjevačice s regionalne estradne scene godinama nose perike i za njih izdvajaju čitavo bogatstvo.

One za 'lažnu kosu' ne žale novca, a mnoge od njih, osim što im je korištenje perika praktičnije od stalnih posjeta frizeru, htjele to ili ne, moraju ih nositi, jer su zbog čestog bojanja i raznih tretmana - oćelavile.

Jedna od prvih pjevačica s estrade koja je još odavno počela kupovati i nositi perike bila je Lepa Lukić, koja to nikad nije ni krila.

Lepa Lukić
Kurir/Ana Paunković 

'Puno ulažem u svoj izgled, a perike su mi opsesija. Kupujem samo kvalitetne, od prirodne kose, a za njih dajem od 300 do 500 eura. To je jedina stvar na koju ja trošim novce. Kada idem na snimanja, perike spakiram u kutiju da se ne zapletu', priznala je svojevremeno Lukić za medije.

I legendarna Lepa Brena već duže vrijeme nosi perike, a svojevremeno je angažirala i vlasuljara iz kazališta i platila mu čak 3.500 eura, kako bi za nju napravio 7 perika, koje je mijenjala ovisno o prilici.

Lepa Brena
Instagram 

Kako su mediji pisali, pjevačica je počela gubiti kosu, pa je odlučila nešto poduzeti.

'Brena mora pauzirati s bojanjem i tapiranjem kose jer joj je baš počela opadati. Frizerka joj je preporučila da neko vrijeme nosi perike, dok joj se kosa ne oporavi. Tada je Brena pozvala suradnike i pitala gdje može naći najkvalitetnije perike. Uputili su je na jednog kostimografa. Cijena njegovih perika je oko 500 eura, ali Brena nije žalila novaca! Izrađivač perika ima dosta posla, ali je Brenu ubacio preko reda i napravio joj sedam različitih perika. Perike je najviše naručila zbog javnih nastupa, a sada ih ne skida ni kada je kod kuće! Važno joj je da sve na njoj izgleda prirodno. Sada se više ne mora bojati ni fenirati', ispričao je tada izvor za medije.

Brena nije htjela govoriti o svojim perikama, ali je jednom prilikom istaknula da joj je veoma važno kakvu frizuru ima na sceni.

'Plava kosa je moj zaštitni znak. Kosa i lice najviše trpe kada ste javna osoba jer non-stop morate imati šminku i frizuru', poručila je folk zvijezda.

I Andreana Čekić obožava nositi perike pa su se tako svi nedavno iznenadili kada su je na odmoru u Dubaiju vidjeli s prirodnom kosom.

'Kao prvo, zato što mogu. Kao drugo, zato što tako štedim na vremenu. Zato što se danas perike nose iz zabave, a, ne daj Bože, zbog bolesti! Kao treće, zato što je to 'must have'. Uostalom, kada mogu Kardashijanke, mogu i ja. U posljednje vrijeme skupljam sve više perika. Zahvaljujući njima, više ne moram stalno ići kod frizera, jer mi to oduzima puno vremena. Ovako ne oštećujem kosu i osjećam se sjajno. Mislim da Brena i ja imamo najveću kolekciju perika na estradi', rekla je jednom Andreana.

Andreana Čekić
Instagram 

Vesna Zmijanac se u posljednje vrijeme na nastupima često može vidjeti s perikom na glavi.

Kako se pisalo, ona je za 4 perike iskeširala 8.000 eura, a navodno, sve je to napravila, jer joj se kosa do te mjere prorijedila, da mora nositi perike kako bi pristojno izgledala kad se pojavljuje negdje u javnosti.

Vesna Zmijanac
Kurir/Ana Paunković